TOP 5 filmů Toma Hankse

TOP 5 filmů Toma Hankse | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 4 obrázky
To nejlepší od legendárního hereckého sympaťáka.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

Tom Hanks slaví 64. narozeniny. Připomínáme jeho nejlepší filmy:

Těžko byste hledali hereckou osobnost, která měla na podobu kinematografie posledních třiceti let takový dopad jako Tom Hanks. Věčný sympaťák, živoucí legenda, a především muž, který se během svého života stihl stát vším - společenským vyděděncem, astronautem, mafiánem, válečným hrdinou, zásadovým policajtem nebo literárním mágem. Řada jeho postav překonala hranice filmu a stala se součástí popkultury a jejím prostřednictvím životů každého z nás. A stejný princip nadčasovosti platí i pro řadu jeho snímků, které lze bez přehánění označit za nesmrtelné klasiky světové kinematografie.

O jeho nezpochybnitelné výjimečnosti hovoří i fakt, že se objevil v celkem 9 filmech, které byly nominovány v kategorii nejlepší film na Oscarech. Zároveň pracoval s neuvěřitelnými 9 režiséry, kterým se dostalo té nejvyšší cti a obdrželi Oscara za nejlepší režii. Pojďme se tedy nyní ohlédnout za kariérou muže, který ještě ani zdaleka neřekl své poslední slovo.

I love what I do for a living, it's the greatest job in the world, but you have to survive an awful lot of attention that you don't truly deserve and you have to live up to your professional responsibilities and I'm always trying to balance that with what is really important.“

Zde je náš žebříček pěti nejlepších filmů Toma Hankse:

5. Trosečník

Těžko určit, kdo je v příběhu novodobého Robinsona větší hvězdou. Hanks nebo jeho imaginární přítel do nepohody Wilson. Ať už straníte kterékoliv straně, tak je nad slunce jasné, že Trosečník je dalším plodným výsledkem Hanksovy spolupráce s režisérem Robertem Zemeckisem a především nesporným důkazem jeho herecké všestrannosti. Během role totiž nejprve nabral a následně ztratil 25 kg a znovu tak dokázal svoje zapálení a vášeň pro herecké řemeslo.

  • Snímek je online k vidění na službách: Netflix, Amazon Prime, iTunes, Google Play

 

Další kapitola »

Galerie: 5

TOP 5 filmů Toma Hankse | Fandíme filmu TOP 5 filmů Toma Hankse | Fandíme filmu TOP 5 filmů Toma Hankse | Fandíme filmu TOP 5 filmů Toma Hankse | Fandíme filmu TOP 5 filmů Toma Hankse | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest