Nezvratný osud: Připomeňte si ty nejnápaditější likvidace z populární hororové série

Nezvratný osud: Připomeňte si ty nejnápaditější likvidace z populární hororové série | Fandíme filmu
New Line Cinema
Zobrazit další 1 obrázek
Šestka už se píše, pojďme si připomenout zběsilé řádění zubaté, která nemá ráda, když se jí někdo snaží obalamutit.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2
  3. Kapitola č.3
  4. Kapitola č.4
  5. Kapitola č.5

Na jaře jsem psali o tom, že hororově-thrillerová série Nezvratný osud přivítá do svých řad šestku. Nezvratný osud 6 by totiž měl být skutečně na cestě. A jelikož pětka nebyla vůbec špatná, klidně bychom si další díl nechali líbit.

Kořením celé série jsou přirozeně způsoby, jakými si smrt vyzvedává své "opožděné zásilky". Pojďme si nyní připomenout několik zářezů zubaté, které nám utkvěly v mysli. A vezmeme to pěkně po jednotlivých dílech.

Nezvratný osud (2000, režie James Wong)

Sedmnáctiletý americký středoškolák Alex Browning se chystá na školní výlet do Paříže. Má však neblahé tušení, které sílí každým okamžikem až do nástupu do letadla. Těsně před odletem má děsivou vizi, v níž si vymění místo se spolužačkou a krátce nato letadlo při startu exploduje. Když ho pak spolužačka opravdu požádá, aby si s ní místo vyměnil, propadne panice a snaží se ostatní přesvědčit, aby stroj opustili. Popere se kvůli tomu se spolužákem Carterem a je nakonec z letadla vyveden i s ním a jeho přítelkyní Terry. Vystoupí také nejlepší kamarád Tod, samotářská Clear Riversová, která jeho předtuše uvěří, a učitelka Valerie Lewtonová, aby na ně dohlédla. V hale se navíc setkají s Billym Hitchcockem, který se opozdil. Vzápětí se stanou svědky katastrofy, když letadlo krátce po startu opravdu exploduje. Alex se doma zhroutí, a to ještě netuší, že smrt s nimi nemá vyrovnané účty. Krátce po tryzně za oběti neštěstí totiž zahyne při bizarní nehodě v koupelně Tod a Alex si uvědomí, že i on smrt vytušil podle různých znamení. S Clear se vloupe do pohřebního ústavu, kde je přistihne zřízenec Bludworth, jenž tvrdí, že podle původního plánu měli všichni zahynout v letadle. Protože unikli, má pro ně smrt nový plán.

První Nezvratný osud je pravdědobně také ten nejlepší, neboť přichází s onou nosnou myšlenkou o úniku před smrtí (není to zcela originální nápad, ale zpracován je velmi poutavě). Kreativita z hlediska úmrtí, řekněme, průměrná. Kupříkladu smrt paní učitelky má vcelku grády, zbytek nezklame. Dekapitace "Stiflera" též stojí za to.

Další kapitola »

Nezvratný osud

16.03.2000 | USA
Horor
Info o filmu

Galerie: 2

Nezvratný osud: Připomeňte si ty nejnápaditější likvidace z populární hororové série | Fandíme filmu Nezvratný osud: Připomeňte si ty nejnápaditější likvidace z populární hororové série | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest