Saw: Pusťte si původní krátký film, který dal vzniknout veleúspěšné sérii

Saw: Pusťte si původní krátký film, který dal vzniknout veleúspěšné sérii | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit další 4 obrázky
Co pustil Wan studiu Lionsgate, aby získal peníze na první Saw?

Pakliže koronavir dá, měli bychom letos v červnu přivítat v kinech reboot hororové série Saw nazvaný Spiral: From the Book of Saw, v němž bude muset Chris Rock řešit novou vlnu zvrácené spravedlnosti a pravděpodobně se nedobrovolně stane součástí oné morbidní hry. Nicméně dnes si připomene úplné začátky krvavé frančízy, u nichž stál dnes již blockbusterový režisér James Wan. Ten si ovšem, dřív než se vrhnul na Rychle a zběsile 7 a Aquamana, vypracoval vynikající reputaci zejména v hororovém žánru (Insidious, V zajetí démonů). V roce 2003, kdy se pokoušel jako režisér prorazit, jej však takřka nikdo neznal, neboť jeho prvotinu nesoucí název Stygian asi moc lidí nevidělo.

Pakliže ve filmografii nemáte výraznější zářez, zřejmě nebude úplně jednoduché zajistit financování pro vámi připravovaný projekt. To byl i případ Wana, který se proto společně se scenáristou Leigh Whannellem (napsal a režíroval letošní pecku Neviditelný) rozhodl, že využije jednu scénu/linku ze scénáře a natočí kraťas. Tím se posléze pokusí zaujmout investory a studiové hlavouny, což se také povedlo. Producenti studia Lionsgate, Oren Koules, Mark Burg a Greg Hoffman, byli z materiálu nadšeni a souhlasili s natočením celovečerního filmu. Evidentně to byla moudrá volba, jelikož frančíza vydělala studiu stamiliony dolarů. Kvalita sice začala postupem času a s přibývajícími díly haprovat, avšak zrovna Wanovu jedničku můžeme s klidem zařadit mezi ty povedenější hororové kousky.

Podívejte se tedy na kraťas, jenž výrazně přispěl k tomu, že série vůbec vznikla. Už tenhle materiál napovídal, že Wan má talentu na rozdávání.

Saw

01.01.2003 | Austrálie
Krimi, Thriller, Horor
Info o filmu

Galerie: 5

Saw: Pusťte si původní krátký film, který dal vzniknout veleúspěšné sérii | Fandíme filmu Saw: Pusťte si původní krátký film, který dal vzniknout veleúspěšné sérii | Fandíme filmu Saw: Pusťte si původní krátký film, který dal vzniknout veleúspěšné sérii | Fandíme filmu Saw: Pusťte si původní krátký film, který dal vzniknout veleúspěšné sérii | Fandíme filmu Saw: Pusťte si původní krátký film, který dal vzniknout veleúspěšné sérii | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest