Rychle a zběsile: Kdo si původně málem zahrál Dominica Toretta

Rychle a zběsile: Kdo si původně málem zahrál Dominica Toretta | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Kdo se mohl stát tváří Rychle a zběsile?

Těžko si dnes představit Dominica Toretta s jinou tváří než je ta Vina Diesela. Ten se v roce 2001 stal hlavní hvězdou série Rychle a zběsile a momentálně je tahle frančíza jeho vlajkovou lodí. Nicméně vůbec to tak nemuselo být, jelikož studio mělo původně v plánu obsadit jiného herce. V roce 2001 měl Diesel za sebou Černočernou tmu, menší roličku ve válečném velkofilmu Zachraňte vojína Ryana či animák Železný obr. Ani zdaleka tehdy ještě nepatřil do první ligy. To samé lze říci i o první volbě studia, kterou byl Timothy Olyphant (Sexbomba od vedle, Smrtonosná past 4.0, seriál Strážce pořádku).

Rychle a zběsile s Olyphantem v hlavní roli mělo již od studia zelenou, ovšem ten byl pracovně vytížen natáčením akčního thrilleru 60 sekund (Gone in 60 Seconds), tedy dalšího bijáku s automobilovou tematikou. Nabídku proto odmítl a frančíze se mohl upsat Diesel. Zřejmě se všichni shodneme na tom, že to byl krok správným směrem, protože Diesel se pro roli Toretta zřejmě narodil. K zisku role mu dopomohl producent Neal Moritz, jenž studio přesvědčil o tom, že Diesel je pro snímek ideální volbou.

Je pravděpodobné, že sága by bez Diesela uháněla úplně jiným směrem, pokud by vůbec nějaká pokračování vznikla. Olyphant patří k talentovaným hercům, leč můžeme jen spekulovat o tom, jaká by byla chemie mezi ním a Paulem Walkerem, případně zda by mu nechyběla Dieselova fyzičnost, jež do značné míry postavu Doma charakterizuje.

Zdroj: ScreenRant

Foto: Universal

Galerie: 2

Rychle a zběsile: Kdo si původně málem zahrál Dominica Toretta | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Kdo si původně málem zahrál Dominica Toretta | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest