Batman, marvelovky, Jurský svět ...většina očekávaných filmů zastavila natáčení

Batman, marvelovky, Jurský svět ...většina očekávaných filmů zastavila natáčení | Fandíme filmu
Warner, Marvel, Universal
Které projekty se naopak stále ještě točí? A jak to vypadá s uzavíráním kin ve světě.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

V Británii Warner přerušil alespoň na dva týdny natáčení komiksové novinky The Batman, která se teprve před časem pochlubia prvními zákulisními fotkami nového Batmobilu. Už nějakou dobu je v nezávislosti na koronaviru zastavené natáčení životopisného filmu o otci sester Williamsových King Richard, které v Los Angeles bojuje se špatným počasím. Pokračování Matrixu se z ulic San Francisca, odkud máme spoustu explozivních záběrů, přesunulo do uzavřeného ateliéru v Berlíně a zatím se točí. Pokračování potterovských Fantastických zvířat 3 už se několikrát odsouvalo. V tuhle chvíli se sice počítá s tím, že v pondělí se natáčení konečně rozběhne, nepůsobí však příliš pravděpodobně, že by k tomu nakonec skutečně došlo a lze předpokládat, že Matrix se také dříve či později stopce nevyhne, protože situace v Německu není oproti zbytku Evropy nijak zásadně lepší.

Pokud jde o vzdálenější termíny, tak v tuhle chvíli stále platí, že v létě by se měli začít točit Black Adam a Spider-Man 3, nicméně oba projekty samozřejmě budou ovlivněné nejen aktuální situací, ale také tím, jak se harmonogramy lidí i ateliérů budou kvůli současným odkladům všemožně posouvat. Americký herecký cech svým členům vzkázal, aby netočili v Číně, Itálii, Iránu a Jižní Korei a lze předpokládat, že tento seznam bude dál narůstat, takže celosvětové zastavení natáčení mezinárodních filmů je na spadnutí.

Dále kvůli pandemii COVID-19 není zřejmé, zda letos bude rozdána anticena Zlaté maliny (tady jsou letošní nominace) a postupně se zavírá vše v rámci severoamerického i evropského zábavního průmyslu – filmové festivaly (v ohrožení už je i festival v Cannes, který dosud zrušení vylučoval), zábavní parky, divadla, komiksové výstavy. Pokud jde o situaci v kinech, tak jak jistě víte, ta česká jsou zavřená a tady jsme probrali širší mezinárodní situaci. Nově doplňujeme, že francouzská kina zavírají zcela, španělská to zřejmě čeká v pondělí. V Británii je vynucená snížená kapacita a úplný zákaz se zřejmě také blíží. Několik velkých amerických řetězců už také v tuhle chvíli sáhlo ke snížení kapacity hledišť na polovinu. Vzhledem k situaci tak berte jako hotovou věc, že i Black Widow brzy odloží svoji premiéru, jako poslední megafilm z období mezi dneškem a červnem, který to ještě neudělal. Kompletní zastavení většiny celosvětového života v kinech je na dosah.

Zdroje: Variety I, II, III, Deadline I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII Screen Rant, The Rock, Independent

« Předchozí kapitola

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest