Skyfall překonal miliardu

Skyfall překonal miliardu | Fandíme filmu
James Bond dál válí v kinech. A jak si vedou Hobit nebo Twilight?

Pokud vše půjde podle plánu, přineseme vám v několika dnech souhrnný článek o filmových tržbách v roce 2012, nicméně už teď pogratulujeme bondovce Skyfall, které se teprve jako 14. snímku v dějinách povedlo v kinech překonat magickou hranici miliardy dolarů. A to bez pomoci 3D. To jednoznačně vypovídá o Bondově kvalitách a velice dobré pověsti, kterou film šíří, protože doposud nejúspěšnější příběh agenta 007, Casino Royale, dokázal v kinech utržit „pouhých“ 599 milionů. Skyfall si takový úspěch rozhodně zaslouží a ze srdce mu přejeme. Naši pochvalnou recenzi najdete zde.

Z dalších zajímavých čísel zmiňme Hobita, který během svátků držel a zvládl tak už nastřádat hezkých 692 milionů dolarů. Peter Jackson se tak o osud zbytku trilogie rozhodně bát nemusí. Začíná být také reálné, že Neočekávaná cesta předběhne v tržbách přinejmenším Společenstvo prstenu (869 milionů). Neméně skvěle si vede také druhá část Rozbřesku, která už celosvětově utržila famozních 799 milionů dolarů. Ať už si o Twilightu myslí kdo chce co chce, jedná se zkrátka o popkulturní fenomén, který si v kinech málokterý filmový nadšenec nechá ujít. Zvlášť, když se všeobecně ví, že závěrečná část je z celé série asi vůbec nejsnesitelnější (viz naše recenze). Anebo že by se fanynky nemohly nabažit a chodily znovu a znovu?

Dále bychom mohli zmínit ještě tichého šplhouna Liama Neesona. 96 Hodin: Odplata rozhodně není takový behemot, jakým jsou třeba Avengers, ale s rozpočtem 45 milionů, podstatně menší fanouškovskou základnou, reklamou a ambicemi, nejde hovořit o ničem jiném, než o kolosálním úspěchu. Film se pořád ještě drží v kinech a celosvětově se mu už podařilo utržit nádherných 365 milionů dolarů. Takovouhle matematiku by asi filmová studia chtěla vidět v praxi častěji, tak uvidíme, jestli se začne točit větší množství filmů se středně velkým rozpočtem. Úplným závěrem se ještě rychle zmíníme o redakčním oblíbenci, Quentinu Tarantinovi. Nespoutaný Django byl se stomilionovým rozpočtem jeho doposud nejdražším filmem, a proto je zatraceně dobře, že Django utržil v kinech už velice solidních 68 milionů a je na nejlepší cestě k černým číslům.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest