Side Effect: Předposlední film Stevena Soderbergha

Side Effect: Předposlední film Stevena Soderbergha | Fandíme filmu
Steven Soderbergh si dá od režírování přinejmenším pauzu. Než se odebere do filmového důchodu, uvidíme od něj ještě napínavý thriller. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Přidali jsme nový trailer.

Americký režisér Steven Soderbergh (série Dannyho Parťáci, Erin Brockovich) patří v posledních letech k nejvytíženějším režisérům Hollywoodu. Od přelomu tisíciletí natočil více než 15 filmů a tak není divu, že si podle svých slov chce odpočinout a najít nový směr pro svoji filmovou tvorbu. Než se však stáhne do dočasného ústraní, má před sebou ještě dva filmové úkoly. Behind the Candelabra už jsme představili, druhý nese název Side Effects a podle prvního traileru půjde o nervydrásající podívanou plnou intrik a napětí.

Návrat milovaného muže z vězení je pro většinu žen momentem příjemným, to ale neplatí pro mladou a přitažlivou Emily (Rooney Mara), která díky tomu zažívá úzkostlivé a psychicky náročné chvíle. Proč pro ni bude návrat jejího manžela (Channing Tatum) tak nepříjemný zatím nevíme, půjde však o začátek veškerých problémů. Po dohodě se svým psychiatrem (Jude Law) se rozhodne řešit své psychické trable užíváním nového léku/drogy se znepokojivým názvem Ablixa. Růžové antidepresivum si nejdříve nemůže hrdinka vynachválit, poté se však cosi zvrtne, lék začne mít nežádoucí účinky a do problémů se dostane jak manželský pár, tak i psychiatr, který antidepresiva předepsal, a který ve vztahu ke své pacientce zašel dál, než měl. Vznikne tak milostný trojúhelník, ve kterém hlavní roli zaujme nevyrovnaná a nepředvídatelná Emily a to vše se odehrává pod dohledem nekompromisního, penězi poháněného farmaceutického průmyslu.

Trailer začíná pozvolna. Rooney Mara v roli Emily se v jeden moment se tváří jako chudinka a chvíli na to z ní jde strach. Jude Law je zase poblouzněný a ochotný riskovat vše. Během léčby nejspíš poruší pár svých profesních zásad a na konci traileru zdaleka nevypadá jako stoprocentně vyrovnaný muž. Nejspíše tady také půjde i o pořádné peníze a do děje budou výrazně promlouvat i vlivné postavy z neprůhledného farmaceutického prostředí. Na první pohled děj částečně připomíná film Základní instinkt - oba snímky mají určité společné prvky. Doufejme ale, že si tvůrci šli svojí vlastní cestou, a že nějaký ten zvrat zůstal před diváky ještě v záloze. V další hlavní roli uvidíme i Catherine Zetu-Jones.

Natáčení začalo v dubnu loňského roku, režisér Soderbergh bude hospodařit s rozpočtem kolem třiceti milionů amerických dolarů a američtí diváci se premiéry dočkají 8. února 2013. My budeme muset vydržet až do 25. dubna 2013. Až si přehrajete trailer, můžete navštívit virální web, který představuje zázračný lék Ablixa.

Side Effect: Trailer 2

 

 

Side Effects: Trailer

 

Zdroje: Cinemablend, First Showing, Slashfilm

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest