Empires of the Deep: Největší propadák v dějinách?

Empires of the Deep: Největší propadák v dějinách? | Fandíme filmu
Číňané zaplatili epos za 130 milionů. Měl to být Avatar pod vodou, ale vypadá to spíš jako laciná videohra. Pusťte si trailer.

Empires of the Deep měla být původně konkurencí Avatara, realita je ovšem jiná a tento stotřicetimilionový snímek stále nemá distributora. Natáčení v ko-produkci USA a Číny začalo v roce 2009, což byl zároveň rok, kdy začaly všechny problémy. Nejdříve od filmu odešel režisér Jean-Christophe Pitof (Catwoman). A pokud vašemu scénáři řekne NE režisér Catwoman, je ten správný čas si sednout a trochu popřemýšlet. Následně odřekla účast i hlavní hvězda Monica Bellucci, kterou nahradila Olga Kurylenko (Quantum of Solace), a poté se film ocitl zcela bez produkce. Scénář napsal čínský multi-milionář Jon Jiang, který byl také hlavním donátorem filmu, a splnil si tak svůj životní sen. Režie se nakonec ujal nepříliš známý a zkušený Michael French (Heart of Dragon).

Snímek nás uvádí do mystického podmořského světa, kde se odehrává válka mezi jeho obyvateli. Hledání vlastního otce sem zavede mladého muže jménem Atlas (Steve Polites), který se zde zamiluje do královny Mořských víl (Olga Kurylenko) a zapojuje se tak do války o mír pod hladinou moře.

Vím, že by se filmy neměly odsuzovat jen podle trailerů a chápu, že asijské filmy někdy bývají trochu odlišné od toho, na co je evropský divák zvyklý, ale tato ukázka podle mě hovoří za vše. Bohužel. Nemůžu si pomoct, ale celé to na mě působí spíše jako nízkorozpočtový film od tvůrců seriálu Xena: Princezna bojovnice. Těžko říct zda byl hlavní chybou už námět nebo je to jen zpracováním. Každopádně tento snímek pravděpodobně nezachrání ani pohledná ex-bondgirl, ostatně názor si můžete udělat sami:

Empires of the Deep: Trailer

 

Zdroje: FilmSchoolRejects, Coming Soon, I Watch Stuff

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest