Avatar 2 a 3 se začnou natáčet příští rok

Avatar 2 a 3 se začnou natáčet příští rok | Fandíme filmu
Kdy se začne natáčet? Budou filmy napěchované čínskými herci? A po dokončení Avatarů Cameron připraví detektivku ve stylu Milenia.

Už to budou tři roky, co jsme v kinech viděli veleúspěšného Avatara a za normálních okolností by na nás studio nejpozději touhle dobou vychrlilo pokračování. Jenže James Cameron je jakožto nejvýdělečnější filmař planety vlastním pánem, a tak si může pracovat takovým tempem, jakým si zamane. Železný Jim momentálně žije i s rodinou na Novém Zélandu, kde intenzivně pracuje na scénářích, protože už nechce zažít situaci z prvního Avatara, kdy film „dopisoval“ ve střižně. Ti z vás, kteří viděli rozšířenou verzi, moc dobře vědí, kolik toho Cameron nakonec vynechal. Tentokrát by mělo být všechno pečlivě rozmyšlené dopředu, a pokud vše půjde, jak má, měl by být scénář v únoru hotový.

Na konci příštího roku by pak chtěl James začít natáčet. Stále platí, že se druhý i třetí film budou točit naráz, nicméně podle Cameronových slov se nemáme bát, že by to dopadlo jako u pokračování Matrixu. Nečeká nás žádný cliffhanger, žádné „pokračování příště“, druhá i třetí část sice budou součástí koherentní trilogie, ale zároveň půjde o samostatné snímky, které budou mít začátek, prostředek i uspokojivý konec. Režisér nedávno také potvrdil, že určitá část pokračování se opravdu bude odehrávat pod vodou, a že filmy opět budou klást důraz na ekologické poselství.

Co se příprav týče, nesoustředí se Cameron pečlivě pouze na scénář, ale také na technologie. Jak nejspíš víte, při natáčení prvního filmu se většina technologických novinek vymýšlela za pochodu a štáb se z toho prý málem zbláznil. Tentokrát Jimův tým čeká dvakrát tolik práce, takže je důkladná příprava nezbytná. Jak už jsme vás informovali, připravuje se jak Cameronovo studio v Los Angeles, tak Jacksonova Weta na Novém Zélandu, která opět připraví většinu digitálních triků, přičemž Cameron doufá, že Hobit vydláždí cestičku promítání ve 48 FPS, aby pak sám mohl vyšší snímkovou frekvenci využít.

Co se obchodní stránky věci týče, Železný Jim stále horečnatě přemýšlí, jak se přiživit na rostoucím čínském trhu, který se podle něj dříve či později lukrativitou vyrovná tomu severoamerickému. Rozpočet filmu už je prý zajištěný, ale i tak by filmaři rádi připravili snímek v čínské koprodukci, aby si mohli uloupnout větší procento z tamních tržeb. (Protože jak už jsme několikrát vysvětlovali, běžné zahraniční filmy se do Číny buď vůbec nedostanou, nebo z ní dostanou pouze zlomek reálně utržených peněz, koprodukce jsou na tom podstatně lépe). Docílit by se toho dalo především obsazením většího množství čínských herců. U digitálních Na’viů je celkem jedno, jaké národnosti je herec, který provádí performance capture, a pokud se jedná o mluvenou roli, v Na’vijské řeči se hravě ztratí i čínský přízvuk. Číňané, kteří hovoří dobře anglicky, by si mohli zahrát i role pozemšťanů, protože je poměrně logické, že se kosmické mise budou účastnit lidé z celého světa.

 

The Informationist

Co se budoucnosti týče, tak nedávno jsme vás informovali, že jednou by chtěl Cameron prequelového Avatara čtyři, snad se dočkáme i slibované akční sci-fi Battle Angel a nedávno režisér potvrdil, že od něj stoprocentně uvidíme další přírodovědecké dokumenty. Teď si ale překvapivě vybral další projekt. Společně se svým producentským partnerem Jonem Landau koupili práva na knižní thriller The Informationist spisovatelky Taylor Stevens, jenž pojednává o Vanesse “Michael” Munroe, mladé ženě, která se živí jako „dealer informací“. Michael se narodila jako dcera misionářů v africkém Kamerunu, kde se v patnácti letech dala dohromady s gangem pašeráků zbraní. Po několika letech se kriminálního života vzdala a odstěhovala se do Spojených států, kde politickým garniturám i movitým korporacím za úplatu zprostředkovává klíčové informace ze středoafrického regionu. Události se dávají do pohybu ve chvíli, kdy si Vanessu Munroe najme texaský ropný magnát, kterému se v Africe před čtyřmi lety ztratila dcera. Michal se vydává pátrat na místo činu, nicméně je zrazena, odříznuta od civilizace a ponechána napospas smrti. Krom záhady zmizelé dívky na ni čeká nehostinná divočina a démoni její minulosti, které se dlouho snažila vytěsnit z hlavy.

Podle slov filmařů a ohlasů na knižní předlohu je hrdinka jakýmsi mixem Lisbeth Salander z Mužů, kteří nenávidí ženy a Jasona Bournea. Silná ženská postava, vždy připravená pustit se do dalšího dobrodružství. Tedy přesně taková, jaké má Cameron rád. The Informationist se už navíc dočkala pokračování, takže pokud bude mít Cameron zájem, mohl by rozjet celou sérii. Nicméně znáte Jima, než se svým tempem k románu dostane, budeme už všichni dávno šediví.

Zdroje: Yahoo, LA Times, Super Hero Hype, THR I, THR II, Slashfilm

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest