Oblivion: Další upoutávka

Oblivion: Další upoutávka | Fandíme filmu
Japonci připravili kratší, údernější sestřih. AKTUALIZOVÁNO o komentář režiséra Kosinskiho a řadu podrobností o ději.

AKTUALIZACE: Po japonském spotu je tu také komentovaný trailer, ve kterém režisér Joseph Kosinski prozradil o Oblivion celou řadu podrobností. Tak například jsme se dozvěděli, že v roce 2017 na Zemi zaútočí mimozemšťané, lidstvo válku vyhraje, nicméně za obrovskou cenu. Děj filmu se odehrává šedesát let po válce, kdy je většina planety v troskách, a pozemšťané migrují na Titan. (Mimochodem, Cruisova postava bude asi pěkný stařec, vzhledem k tomu, že v jednom z flashbacků ho vidíme ulicích města, které vypadá celkem neporušeně). V jednotlivých záběrech můžete vidět obrovská zařízení na získávání fúzní energie z mořské vody nebo třeba špičku mrakodrapu, což je jedna z mála věcí, které ještě lze na zemském povrchu najít. Většina původních staveb je totiž ukrytá pod hlubokým nánosem černého písku.

Většina děje se odehrává v oblasti New Yorku, kde působí Cruisův hrdina Jack s partnerkou Victorií. Oba dva žijí v nebeské věži číslo 49, odkud se Jack svou „bublinovou lodí“ vydává na obhlídky svého sektoru. Jeho primárním úkolem je péče o drony – roboty, kteří v sektoru hlídkují. Protože jak sami vidíte v několika kratičkých záběrech, sem tam se nějaký ten mimozemšťan ještě objeví. Jackovu rutinu naruší tři různé momenty. Z nebe spadne záhadné plavidlo, se spící Olgou Kurylenko, v troskách New Yorku hrdina objeví armádu lidí vedenou Morganem Freemanem, i když se doposud domníval, že je v oblasti úplně sám, a nakonec to vypadá, že se proti němu z nějakého důvodu obrátí i Victoria. V jednom z posledních záběrů si dokonce můžete všimnout, že po Cruisovi jdou drony. Zápletka se tedy začíná celkem rýsovat a bude zajímavé sledovat, jak s rozdanými kartami dokáže Kosinski naložit.

PS: Taková perlička na závěr: Režisér chtěl ve filmu pokud možno co největší množství triků zaznamenat rovnou při natáčení, a tak, pokud to bylo možné, místo klasického zeleného pozadí často pomocí promyšleného systému zpětné projekce promítal trikové záběry přímo na scénu a zachytil je rovnou kamerou. Všimnout si toho můžete například ve scéně, ve které se Jack s Victorií potkají v řídícím centru nebeské věže 49.

Původní článek: Nedávno jsme viděli první trailer na Oblivion s Tomem Cruisem. Teď je tu další, japonská upoutávka. Ta nepřináší snad vůbec nic nového, ale prezentuje již známý materiál v kratším, podstatně údernějším sestřihu, takže jestli na vás nezapůsobil film napoprvé, zkuste tenhle Spot, třeba to zabere. PS: Morgan Freeman je prostě frajer.

 

Oblivion: Japonský teaser

 

Oblivion: Režisér Joseph Kosinski komentuje trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest