Marvel málem přišel o svého šéfa, když bojoval za větší prostor pro ženy a minority

Marvel málem přišel o svého šéfa, když bojoval za větší prostor pro ženy a minority | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 9 obrázků
Kevin Feige má prsty prostě ve všem. Klobouk dolů, že byl ochoten dát hlavu na špalek. Rozpovídal se o tom Mark Ruffalo.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Marvel zažívá skvělé časy. Finančně dominuje, diváci MCU milují a kritici obvykle též přikyvují a hovoří o přinejmenším solidní filmařině. V minulosti ovšem nebylo vše zalité sluncem, respektive objevovaly se i kritické hlasy, obzvláště kvůli nedostatku diverzity a dominanci bílých mužských hrdinů - Iron Man, Thor, Kapitán Amerika, Hulk, Doctor Strange, Ant-Man či Hawkeye. Trvalo to dvacet filmů, než se v centru dění ocitla žena, přirozeně mluvím o Captain Marvel, komiksovce z roku 2019. Nelze však říci, že by se určití odpovědní lidé nesnažili již dříve, ba naopak. Vyšlo totiž najevo, že probíhaly tuhé boje o to, zda ženské hrdinky mají dostat příležitost nebo nikoliv. Možná to bylo jen otázkou času, ale o progresivní přístup se dozajista největší měrou přičinil Kevin Feige (šéf Marvelu).

Když se točili první Avengers, Feige se připravoval na peprný rozhovor s nadřízenými, přičemž jim chtěl vyčíst, že dostatečně nepodporují vznik ženských superhrdinských filmů. Kdo představoval největší problém? CEO (výkonný ředitel) Marvel Entertainment Ike Perlmutter. Feige moc dobře věděl, že zpátečnický Perlmutter má s ideou komiksovky s ženskou hrdinkou jako hlavní postavou velký problém. Údajně měl pocit, že na takový biják nikdo do kina nepřijde. Mark Ruffalo v rozsáhlém rozhovoru pro The Independent uvedl, že mu Feige řekl: "Poslouchej, zítra tu už možná nebudu." Perlmutter měl totiž toho času rozhodující slovo nad Feigeho filmovými Marvel Studios. Několik let před tím zachránil Marvel před bankrotem a ke všem následujícím rozhodnutím přistupoval ze svého tvrdě ekonomického a silně konzervativního postoje. Po dlouhou dobu byl on tím člověkem, jenž blokoval naplnění Feigeho vize.

Tihle dva spolu vedli v minulosti celou řadu sporů. Byl to právě Perlmutter, který brzdil realizaci projektů jako Captain Marvel nebo Black Panther. V roce 2015 naštěstí Feige docílil restrukturalizace vedení Marvel Studios. Feige se začal zodpovídat Alanu Hornovi, šéfovi filmové divize společnosti Disney (vlastník všech částí Marvel Entertainment), a Perlmutter už tak nadále nebyl jeho nadřízeným (nadále však ještě několik let kontrolovat Marvel TV a komiksy, i když v současnosti už i nad nimi svěřil Disney tvůrčí dohled Feigemu).

Další kapitola »

Galerie: 10

Marvel málem přišel o svého šéfa, když bojoval za větší prostor pro ženy a minority | Fandíme filmu Marvel málem přišel o svého šéfa, když bojoval za větší prostor pro ženy a minority | Fandíme filmu Marvel málem přišel o svého šéfa, když bojoval za větší prostor pro ženy a minority | Fandíme filmu Marvel málem přišel o svého šéfa, když bojoval za větší prostor pro ženy a minority | Fandíme filmu Marvel málem přišel o svého šéfa, když bojoval za větší prostor pro ženy a minority | Fandíme filmu Marvel málem přišel o svého šéfa, když bojoval za větší prostor pro ženy a minority | Fandíme filmu Marvel málem přišel o svého šéfa, když bojoval za větší prostor pro ženy a minority | Fandíme filmu Marvel málem přišel o svého šéfa, když bojoval za větší prostor pro ženy a minority | Fandíme filmu Marvel málem přišel o svého šéfa, když bojoval za větší prostor pro ženy a minority | Fandíme filmu Marvel málem přišel o svého šéfa, když bojoval za větší prostor pro ženy a minority | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest