Šarlatán: Ivan Trojan nás s historickým životopisem bude reprezentovat na Berlinale

Šarlatán: Ivan Trojan nás s historickým životopisem bude reprezentovat na Berlinale | Fandíme filmu
CinemArt
Zobrazit dalších 9 obrázků
Oscarová režisérka Agnieszka Holland natočila film v češtině s mezinárodními ambicemi. Seznamte se, pusťte si trailer.

Šarlatán je nové historické drama inspirované skutečným příběhem lidového léčitele Jana Mikoláška. Snímek vznikl v mezinárodní koprodukci, kdy se na něm podíleli Češi, Poláci, Slováci a Irové. Snímek natočila proslulá polská režisérka Agnieszka Holland, nominovaná na Oscara za snímek Europa, Europa. Dále natočila třeba Tajemnou zahradu nebo Úplné zatmění. Agnieszka vystudovala pražskou FAMU a v minulosti už v českém jazyce natočila například palachovskou minisérii Hořící keř.

V češtině je natočený i Šarlatán, ke kterému scénář napsal Marek Epstein (Ve stínu, Václav). Hlavní roli ve snímku ztvárnil Ivan Trojan, kterého doplňují například Juraj Loj, Jaroslava Pokorná, Martin Myšička, Jan Budař, Martin Sitta, Jan Vlasák nebo Josef Trojan v roli mladšího Mikoláška.

V českých a slovenských kinech bude film oficiálně uvedený 26. 3., avšak celosvětovou premiéru si odbude na prestižním festivale Berlinale už 27. 2. Budeme zvědaví, jaký snímek sklidí zahraniční ohlasy. Kdo ví, třeba v našich luzích a hájích vznikl další počin, o kterém se bude mezinárodně mluvit alespoň tolik, jako loni o Nabarveném ptáčeti.

Oficiální synopse distributora: Strhující životopisné drama výjimečného muže obdařeného léčitelskými schopnostmi na pozadí dobových událostí. Příběh je inspirován skutečnými osudy léčitele Jana Mikoláška, na kterého se v průběhu několika desetiletí obracely s prosbou o pomoc tisíce lidí ze všech společenských vrstev včetně nejvýznamnějších osobností politického i kulturního života. Mikolášek je člověk bez odborného lékařského vzdělání, ale s nevšedním a nevysvětlitelným nadáním diagnostiko­vat a pomocí bylinek léčit nemoci, se kterými si ani doktoři nevědí rady. Jeho mimořádné schopnosti jsou však vykoupeny bojem s vlastními démony. Léčitelství je jeho vnitřní spásou a ochranou před sebou samým…

Galerie: 10

Šarlatán: Ivan Trojan nás s historickým životopisem bude reprezentovat na Berlinale | Fandíme filmu Šarlatán: Ivan Trojan nás s historickým životopisem bude reprezentovat na Berlinale | Fandíme filmu Šarlatán: Ivan Trojan nás s historickým životopisem bude reprezentovat na Berlinale | Fandíme filmu Šarlatán: Ivan Trojan nás s historickým životopisem bude reprezentovat na Berlinale | Fandíme filmu Šarlatán: Ivan Trojan nás s historickým životopisem bude reprezentovat na Berlinale | Fandíme filmu Šarlatán: Ivan Trojan nás s historickým životopisem bude reprezentovat na Berlinale | Fandíme filmu Šarlatán: Ivan Trojan nás s historickým životopisem bude reprezentovat na Berlinale | Fandíme filmu Šarlatán: Ivan Trojan nás s historickým životopisem bude reprezentovat na Berlinale | Fandíme filmu Šarlatán: Ivan Trojan nás s historickým životopisem bude reprezentovat na Berlinale | Fandíme filmu Šarlatán: Ivan Trojan nás s historickým životopisem bude reprezentovat na Berlinale | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest