Doctor Strange: Druhý díl zná svého záporáka

Doctor Strange: Druhý díl zná svého záporáka | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 6 obrázků
A jaké plány má studio pro Barona Morda?

Po Avengers 4, po kterých začne čtvrtá fáze Marvel Cinematic Universe, má Marvel plány, ze kterých zatím známe jen minimum. V roce 2019 přijde Spider-Man: Homecoming 2, a v roce 2020 pak zakončí svoji trilogii Strážci Galaxie. Kromě nich se ještě mluvilo neoficiálně o sólovce s Black Widow, jinak téměř nic moc konkrétního nevíme.

Co ale víme je, že nás čeká pokračování Doctora Strange z roku 2016, i když nechce Marvel ohledně pokračování nic oficiálního potvrdit. Film v rámci MCU konečně pořádně odhalil magii a různé dimenze a z jedné z nich také pocházel první velký mezidimenzionální padouch Dormammu. Jeden ze scenáristů prvního dílu, C. Robert Cargill, nedávno odhalil, že na něčem spolupracuje se Scottem Derricksonem, svým parťákem, který první díl natočil. Fanoušci tak začali spekulovat o tom, zda se už nepíše scénář ke druhému dílu.

Cargill nyní nicméně potvrdil jinou věc, a to, komu se Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) v pokračování postaví. Kromě Barona Morda (Chiwetel Ejiofor), který svoje přesvědčení obrátil na konci prvního dílu, se Strange postaví postavě v komiksech známé jako Nightmare. To je extradimenzionální démonická entita, která vládně Snové dimenzi, a v komiksech je nepřítelem především Dr. Strange, a také Ghost Ridera.

Režisér Scott Derrickson již dříve vyjádřil touhu po zpracování této postavy. Otázka je, co to znamená pro Morda. Ten se může spojit s Nightmarem proti Strangeovi, případně by se klidně mohl ze starého přátelství spojit se Strangem, a později opět jít svoji cestou. Studio má s postavou určitě plány, a pokud se potvrdí to, že v Infinity War zemře Loki (Tom Hiddleston), mohl by se Mordo stát dalším populárním antihrdinou.

K postavě Morda se Cargill vyjádřil pro server MovieWeb takto: „Baron sám sebe považuje za ochránce přirodních zákonů. Ti, co čtou komiksy vědí, že má Baron Mordo v komiksech velice konkrétní roli. Chiwetel chtěl Morda hrát i proto, že bylo jasné, jak na konci prvního filmu skončí a byl tím fascinován. Věřím tomu, že studio nehodlá postavu použít jen jako jednorázového záporáka, nýbrž ho chce použít v podobně roli jako Lokiho.“

Zdroj: MovieWeb

Doctor Strange

04.11.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 7

Doctor Strange: Druhý díl zná svého záporáka | Fandíme filmu Doctor Strange: Druhý díl zná svého záporáka | Fandíme filmu Doctor Strange: Druhý díl zná svého záporáka | Fandíme filmu Doctor Strange: Druhý díl zná svého záporáka | Fandíme filmu Doctor Strange: Druhý díl zná svého záporáka | Fandíme filmu Doctor Strange: Druhý díl zná svého záporáka | Fandíme filmu Doctor Strange: Druhý díl zná svého záporáka | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest