Podle Tarantina v roce 2019 malé filmy válčily s bijáky typu Avengers o budoucnost kinematografie

Podle Tarantina v roce 2019 malé filmy válčily s bijáky typu Avengers o budoucnost kinematografie | Fandíme filmu
The Weinstein Company
Zobrazit dalších 5 obrázků
Režisér vnímá, že zde probíhá důležitý souboj filmů o prostor na stříbrných plátnech a věří, že dopomáhá k tomu, aby velkofilmy nezískaly absolutní kontrolu.

Na adresu blockbusterů se už nejednou s pohoršením vyjádřil třeba filmař Martin Scorsese. Teď se k tématu obšírně rozpovídal další velikán. Quentin Tarantino v rozhovoru loňskou “válku filmů“ zmiňuje v momentě, kdy je pochválen za světovou krasojízdu jeho filmu Tenkrát v Hollywoodu, který uspěl v době, která je posedlá sequely, remaky a různými popcornovkami.

„Jestli můžu soudit, komerční produkt vlastněný konglomeráty, projekty které všichni znají a mají je zažité, je jedno zda je to Marvel Comics, Hvězdné války, Godzilla nebo James Bond, tyto filmy nikdy neměly lepší rok, než rok minulý. Měl to být rok, kdy bude jejich světová dominance úplná. Ale to se úplně nestalo. Protože vyšlo mnoho originálních filmů, které byly divácky žádané a byly žádané k vidění v kinech. Nakonec se z toho stal skutečně silný rok.“ Pochválil vlastně všechny, kteří pomohli formovat kinematografii roku 2019. Pak se ale rozhodl být negativním prorokem: „Myslím, že když si ten rok shrnete, filmy, které nezapadají do blockbusterového ranku, učinily svůj poslední vzdor.“

Režisér taktéž vyjádřil radost z toho, že v minulosti byly různě nominované jeho "jiné" filmy (jiné ve smyslu jinakosti, netuctové), než jaké bývají obvykle nominovány. Svůj poslední počin pak neváhal prakticky nazvat zachráncem nahnutého osudu všech “jiných“ filmů. „Kdyby [Tenkrát v Hollywoodu] nebylo hotové minulý rok, mohlo to být pro takové filmy poslední dupnutí. Je to vážně žúžo rok. Bojovat s něčím jako Avengers: Endgame, u kterého se nedalo mluvit o ničem jiném už měsíc před vydáním a ani měsíc poté. Zkusili to také s posledními Hvězdnými válkami, nemyslím, že to až tak fungovalo, ale nemohli jste letět s United Airlines bez povšimnutí těch lákadel, dokonce i bezpečnostní reklama měla Star Wars scénu,“ ukončil své bilancování.

Co vy na to? Jsou jiné filmy než akční velkofilmy (zvlášť ty ne úplně levné) v kinech v posledním tažení? A dokážou jejich postup k nadvládě zbrzdit snímky jako Tenkrát v Hollywoodu?

V přiloženém videu si můžete přehrát bezpečnostní reklamu aerolinií, kterou režisér zmiňuje jako příklad masivní kampaně pro zainteresování lidí k poslednímu filmu ságy z předaleké galaxie.

Zdroje: Slashfilm, Deadline

Galerie: 6

Podle Tarantina v roce 2019 malé filmy válčily s bijáky typu Avengers o budoucnost kinematografie | Fandíme filmu Podle Tarantina v roce 2019 malé filmy válčily s bijáky typu Avengers o budoucnost kinematografie | Fandíme filmu Podle Tarantina v roce 2019 malé filmy válčily s bijáky typu Avengers o budoucnost kinematografie | Fandíme filmu Podle Tarantina v roce 2019 malé filmy válčily s bijáky typu Avengers o budoucnost kinematografie | Fandíme filmu Podle Tarantina v roce 2019 malé filmy válčily s bijáky typu Avengers o budoucnost kinematografie | Fandíme filmu Podle Tarantina v roce 2019 malé filmy válčily s bijáky typu Avengers o budoucnost kinematografie | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest