Komentáře 4

Emma | Fandíme filmu
Emma | 2020-02-06 17:29:14 | 0 0
Fimi: Však jo, já vím, těch lidí určitě není úplně málo a jejich výhodou je to, že jsou hodně hlasití a zvlášť v dnešní internetové době mají hodně široké pole působnosti a mohou se prosazovat po celém světě a vytvářet tak iluzi, že jde o vážnější věc, než o jakous e skutečně jedná. Ale pořád si myslím, že jich není zas tolik, aby se to dalo nazývat nějakou "válkou značek" a aby to, že někteří diváci striktně prosazují jedno a hejtují druhé, nějak výrazně ovlivňovalo budoucnost kinematografie, nebo tak něco. A stejně tak si myslím, že tady v případě "blockbustery versus menší filmy", se nedá mluvit o nějakém "válčení", "posledním vzdoru" a "světové dominanci", jak je tlumočeno v článku. Prostě se jen v souladu s technickým vývojem a dalšími možnostmi filmařského průmyslu více separuje nabídka.
Ale určitě si nemyslím, že to znamená, že jeden druh filmů zcela zanikne a druhý ovládne úplně všechno. A ani si nemyslím, že je to cílem kohokoliv, kdo ve filmařském průmyslu dělá, protože pokud by skutečně došlo k nějaké "nadvládě a dominanci" strašně rychle by se daná látka přejedla a okoukala a bylo by stále těžší a méně výdělečné se jí věnovat. Rozmanitost je naopak mnohem jednodušší a finančně jistější cestou, což ostatně můžeme vidět třeba jen na tom, kolik zajímavých snímků s kvalitním obsazením před i za kamarou v poslední době vzniká kolem Netflixu a dalších podobných platforem. Ještě před několika lety bychom si o tomhle jako diváci mohli leda tak nechat zdát, protože do kin, by se tohle všechno ani nevešlo (nemluvě o tom, že by se to tam ani z finančních a dalších důvodů nepodívalo) a kvalita filmů, co šly rovnou do televize nebo na video byla úplně někde jinde, než teď.
Takže jestli tahle čím dál tím širší, bohatší a zajímavější nabídka má být výsledek té takzvané "války", tak jen houšť a větší kapky, protože normální člověk jen těžko může chodit denně do kina, ale zapnout si doma denně televizi, nebo internet a dostat tam kvalitu, která se té "kino-kvalitě" prakticky vyrovná, to už je trochu něco jiného.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2020-02-06 13:40:15 | 0 0
Emma divila by ses kolika lidem se nelíbí filmy DC nebo marvelu už jen z principu díky dané značce. Jen stačí říct značku a mají jasno, film neviděli ale už ví že se jim to nelíbí, a přitom jsou to úplně stejné filmy holt, ale zcela stejný humor pod jednou značkou je lepší než v té druhé...
Emma | Fandíme filmu
Emma | 2020-02-06 13:22:10 | 0 0
Tahle vize jakési "války" mezi blockbustery s menšími filmy mi přijde stejně dětinská a úsměvná, jako fanouškovské "války" typu "Star Wars vs. Star Trek". "LOTR vs. Harry Potter" nebo teď aktuální "MARVEL vs. DC" (a samozřejmě mnohé a mnohé další, napříč dějinami). Bylo to tu vždycky a bude i dál, a přitom je to jen trapný, uměle vytvořený koncept, který se snaží lidem vnutit, že se nutně musí postavit na některou ze stran tohohle nexistujícího konfliktu. Ve skutečnosti ale ty jednotlivé strany proti sobě vůbec nestojí, jen nabízejí odlišný zážitek a ačkoliv je pravda, že asi neexistuje moc lidí, kteří by oba "produkty" měli rádi úplně stejně a stejně si je užívali, současně není ani moc (normálních, nefanatických) extrémistů, kteří by striktně volili jen jednu možnost a druhou hejtovali, pomlouvali a ignorovali. Většina normálních diváků sice má své preference, ale současně se zájmem zkoukne obojí, takže se o žádné "válce" fakt mluvit nedá. Je to úplně normální konkurence, nic víc. A zrovna v tomhle konkrétním případě mi fakt nepřijde jako tragédie, že se filmy založené hodně na efektech a akci více prosazují v kinech a naopak menší snímky cílící primárně na děj, postavy, vztahy a psychologii, se rozmáhají na jiných, mnohem komeornějších platformách nabízejících divákům možnost vychutnat si je ve větším klidu, soukromí a pohodlí, což k jejich stylu stoprocentně paduje. Mě osobně to přijde jako logické využití potenciálu, protože takové SW nebo Avengers si nejvíc užiju v kině. Naopak snímky jako Manželská historie, nebo Joker na mě teda daleko více působí v sourkomí doma u televize.
Fimi | Fandíme filmu
Fimi | 2020-02-06 07:38:14 | 0 0
Je pravda že ty menší filmy už moc k vidění nejsou ale pořád tam jsou, však doba se mění, je to pokrok prostě... Hlavně dnes v době kdy tu jsou netflix a další, konkurence je obrovská

Přidat nový komentář

Pro psaní komentářů, se přihlašte.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest