Tenkrát v Hollywoodu: Pusťte si půlhodinový dokument o natáčení Tarantinovy pecky

Tenkrát v Hollywoodu: Pusťte si půlhodinový dokument o natáčení Tarantinovy pecky | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Na deset Oscarů nominovaná tarantinovka si dělá kampaň vydáním filmu o filmu.

Téměř půlhodinový dokument o nejnovějším filmu Quentina Tarantina se pokouší za pomoci herců a příslušníků štábu přiblížit divákům atmosféru natáčení, atmosféru doby, v níž se děj odehrává, myšlenku filmu a způsoby, jakými se ho podařilo úspěšně natočit. A zdá se, že jak je film Tenkrát v Hollywoodu dlouhý, tak dlouhý musí mít název i dokument o něm: Once Upon a Time in Hollywood: A love letter to making movies.

Dokument zpovídá snad všechny stěžejní herecké osobnosti filmu, které ve zkratce různě popisují jednotlivé postavy, nebo své dojmy z natáčení. Do toho je s patřičnou důležitostí vkládán sám Tarantino, ještě víc prohlubující náhled do své vize. Chválí se zde vše od referencí na skutečná místa a události, přes obdivuhodnou paměť režiséra na různé dobové drobnosti, jako například písničky, které chtěl do filmu implementovat, až po herecké výkony. Zkrátka, takové klasické promo a odhrnutí opony do zákulisí.

Kromě lidí, kteří se divákům prezentovali před kamerami, dostávají zde svůj prostor také členové štábu. Kameraman Robert Richardson mluví o rozdílných přístupech, jaké musel zvolit pro natáčení množství různorodých scén. Ty se od sebe odlišovaly nejen žánrově, ale i z hlediska historických období. Kostymérka Arianne Phillips se pak musela prokousat úplně stejnými problémy, protože hlavní dějová linka je propředená kvantem menších filmových klipů a to všechno potřebovalo návrh správného outfitu pro všechny filmové postavy, ale i všechny postavy ve zmiňovaných klipech.

V posledních deseti minutách se pak kromě jiného dozvíte, že osobitý proces bylo zajištění hodících se rekvizit a kulis. Designerka Barbara Ling říká, že oříšek byl třeba příbytek postavy Brada Pitta. Jak jsme se ale mohli v kinech přesvědčit, pro postavy a lokace bylo uděláno maximum, což se zrcadlí i v oscarových vyhlídkách. 

Galerie: 9

Tenkrát v Hollywoodu: Pusťte si půlhodinový dokument o natáčení Tarantinovy pecky | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: Pusťte si půlhodinový dokument o natáčení Tarantinovy pecky | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: Pusťte si půlhodinový dokument o natáčení Tarantinovy pecky | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: Pusťte si půlhodinový dokument o natáčení Tarantinovy pecky | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: Pusťte si půlhodinový dokument o natáčení Tarantinovy pecky | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: Pusťte si půlhodinový dokument o natáčení Tarantinovy pecky | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: Pusťte si půlhodinový dokument o natáčení Tarantinovy pecky | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: Pusťte si půlhodinový dokument o natáčení Tarantinovy pecky | Fandíme filmu Tenkrát v Hollywoodu: Pusťte si půlhodinový dokument o natáčení Tarantinovy pecky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest