Rebuilding Paradise: Ron Howard připravil dokument o městu, které pohltily plameny

Rebuilding Paradise: Ron Howard připravil dokument o městu, které pohltily plameny | Fandíme filmu
Zručný režisér natočil dokument o tom, jak se lidé v jednom kalifornském městečku vyrovnali s následky přírodní katastrofy.

Režisér a producent Ron Howard chystá na letošek hned dva snímky. Prvním bude drama Hillbilly Elegy, které bude zachycovat multigenerační příběh tří členů jedné rodiny z oblasti Appalačského pohoří vyprávěný z pohledu nejmladšího rodinného příslušníka – studenta univerzity Yale, jenž se vrací do rodného městečka. Scénář tohoto pojednání  o životě v chudých poměrech plném sociálních a ekonomických nerovností a bariér vychází ze stejnojmenného knižního bestselleru z pera J.D. Vance. Tuhle dozajista hutnou jednohubku s Amy Adams a Glen Close nám v průběhu roku naservíruje Netflix.

Současně si však režisér pecek jako Apollo 13, Čistá duše či Rivalové pro nás přichystal dokument Rebuilding Paradise, v němž nám ukáže život obyvatel kalifornského městečka Paradise, jež předloni nekompromisně sežehl požár. Snímek by měl představovat pomyslnou kroniku života po katastrofě, která si vyžádala 85 lidských životů a zdevastovala 95 procent města. Howard se k materiálu vyjádřil ve smyslu, že se společně s kolegy z produkce chtěli pokusit porozumět a zachytit životní filosofii a perspektivu vycházející ze zkušenosti s přírodní katastrofou takových rozměrů. Film byl uveden na letošním filmovém festivalu Sundance v dokumentární sekci.

Zdroj: Variety

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest