Poslední Tarantinův film: Horor, krvavý Star Trek…možnosti jsou široké

Poslední Tarantinův film: Horor, krvavý Star Trek…možnosti jsou široké | Fandíme filmu
Sony Pictures Releasing
Zobrazit dalších 8 obrázků
Jeden z nejpopulárnějších režisérů současnosti naznačuje, kam se se svým finálním počinem vydá.

Premiérou svého nedávného filmu Tenkrát v Hollywoodu prokázal Quentin Tarantino už poněkolikáté, že je jedním z mála žijících filmařů schopných nalákat do kin davy diváků čistě díky svému jménu. Taková atraktivita vám ale samozřejmě nespadne do klína sama. Režisér dodává parádní filmový zážitek každých pár let a nabízí ryze originální příběhy zpracované svým unikátním stylem. Jak se ale nechal již několikrát slyšet, nemá v plánu zůstat v branži už příliš dlouho. Nechce natáčet, dokud mu prostě dojde dech i nápady, ale raději skončí v nejlepším a po svém desátém filmu prý pověsí režírování na hřebík. Čím má tedy v plánu svou excelentní kariéru zakončit?

Mnoho náznaků vzešlo už z minulosti, nové střípky ovšem režisér prozradil i při propagování Tenkrát v Hollywoodu. Hlavně potvrdil, že na svém finálním projektu rozhodně pevně usazený není a stále bádá po správném námětu. Možnosti jsou ale opravdu široké. Tarantino rád přeskakuje mezi žánry a jeden z mála, který zatím ve svých filmech neprozkoumal, je horor. Osobně prý strašidelné filmy miluje a už v Tenkrát v Hollywoodu si podle svých slov trochu hororu i vyzkoušel, když se postava Brada Pitta vydala na Spahnův ranč. Pokud by tedy dokázal vymyslet parádní příběh, vůbec by se nějaké té hororovce nebránil.

S jistým filmem je ale slavný režisér spojovaný už poměrně dlouho, a pokud by se to s ním nakonec opravdu rozhodl zkusit, byla by to pro něj z kreativního hlediska pořádná odbočka. Tarantino se totiž už delší dobu ochomýtá okolo Star Treku. V roce 2009 byla tato značka poměrně zdárně znovu uvedena na filmové plátno, od té doby ale přinášela čím dál menší výdělky a je možné, že by studio potřebovalo právě někoho jako Tarantina, aby ji opět pořádně nakopl a postrčil zcela novým směrem. A to by podle svých slov rozhodně udělal. Už scénář je podle něj něco, co jsme v žánru sci-fi snad ještě nikdy neviděli a v jeho rukou by se z filmu prý lehce stal „Pulp Fiction ve vesmíru“.

Zároveň by ale byla nesmírná škoda, kdyby se takto originální filmový tvůrce (jichž už zase tolik nezbývá) uchýlil k natáčení tradičních velkofilmových franšíz, nemyslíte? Alespoň on sám naštěstí tento názor alespoň částečně sdílí. Jistě, neustále slibuje, že natočí pouze svůj desátý film, přirozeně ale musí skončit s něčím původním a neotřelým, což by Star Trek ani náhodou nesplňoval. Pokud by se tedy přece jen do Treku pustil, v jeho hlavě by se prý snadno mohlo jednat o výjimku. Zároveň ale nechce nic slibovat. Když už se dušoval, že po desítce bude konec, chtěl by to také dodržet. Bude tím pádem muset nad celou situací ještě pořádně zapřemýšlet.

Nakonec musíme doplnit malou vysvětlivku. Podle mnohých totiž Tarantino už deset filmů dávno natočil, i vyjma projektů, které pouze spolurežíroval. Režisér to ale vnímá jinak. Pokud se podíváme na jeho filmografii, uvidíme tu sice desítku originálních počinů, pro Tarantina jsou ale Kill Bill Vol. 1 a Kill Bill Vol. 2 jedním filmem. Napsal je jako jednotný scénář a rozhodnutí rozdělit příběh na dvě části prý přišlo až při natáčení, jelikož by finální verze byla nesmírně dlouhá.

Co byste si od jednoho z nejnadanějších filmařů současnosti přáli naposledy vidět vy? Preferovali byste originalitu, nebo tajně toužíte i po Star Treku plném krve?

Zdroj: Slashfilm - I, II, III, Collider - I, II

Galerie: 9

Poslední Tarantinův film: Horor, krvavý Star Trek…možnosti jsou široké | Fandíme filmu Poslední Tarantinův film: Horor, krvavý Star Trek…možnosti jsou široké | Fandíme filmu Poslední Tarantinův film: Horor, krvavý Star Trek…možnosti jsou široké | Fandíme filmu Poslední Tarantinův film: Horor, krvavý Star Trek…možnosti jsou široké | Fandíme filmu Poslední Tarantinův film: Horor, krvavý Star Trek…možnosti jsou široké | Fandíme filmu Poslední Tarantinův film: Horor, krvavý Star Trek…možnosti jsou široké | Fandíme filmu Poslední Tarantinův film: Horor, krvavý Star Trek…možnosti jsou široké | Fandíme filmu Poslední Tarantinův film: Horor, krvavý Star Trek…možnosti jsou široké | Fandíme filmu Poslední Tarantinův film: Horor, krvavý Star Trek…možnosti jsou široké | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest