Box Office: Gentlemani, Mizerové a váleční hrdinové

Box Office: Gentlemani, Mizerové a váleční hrdinové | Fandíme filmu
STX Entertainment
Zobrazit další 3 obrázky
K tomu Nicolas Cage proti šmejdům v vesmíru ve sci-fi béčku roku. Star Wars pokořily další metu.

Jedinou výraznou novinkou tohoto víkendu je gangsterská komedie Gentlemani, ve které se Guy Ritchie vrací k žánru, který ho proslavil. Po úspěchu Aladina je to nesporný sešup, ale v rámci podobných žánrovek je debut 11 milionů naprosto v pořádku. Film má navíc už 33,5 mega celosvětově. Tohle je spíše pro fandy a taky možnost jak ukázat, že to má starý Ritchie pořád v malíku.

Do kin se jinak dostal srdcový projekt Stevena Spielberga The Turning, který chtěl režisér produkovat, aby se svým způsobem navrátil k hororovému žánru. Film založený na strašidelné povídačce The Turn of the Screw je moderním převyprávěním gotického příběhu o chůvě starající se o dvě děti na strašidelném sídle. Ve vývoji byl projekt dvakrát a realizovat se ho nakonec podařilo Florii Sigismondi s Mackenzie Davis a Finnem Wolfhardem. Jak zámořští kritici, tak diváci se shodují, že tahle adaptace se nepovedla. V kinech zůstalo jen 7 milionů dolarů a snímek zřejmě nedá z USA ani patnáctku. 

V Roadside nasadili do 614 kin válečné drama The Last Full Measure o medikovi z války ve Vietnamu, jehož rodina se snaží zajistit uznání pro jeho zapomenutou hrdinskou oběť. Film má prý trochu problémy dostatečně ukázat o jak hrdisnký čin šlo, vše ale prý zachraňuje parádní obsazení v čele s Jeremy Irvinem, Sebastianem Stanem nebo Edem Harrisem a Samuelem L. Jacksonem. Tento víkend jenom 1 milion dolarů.

V 85 kinech se poté hrála Barva z vesmíru, další béčko s Nicolasem Cagem, které se osmělí v sálech než vyrazí příští měsíc na streamovací služby. Nick musí brát role jednu za druhou, aby mohl splácet svoje velké dluhy, jednou za čas se ale najde film, který prostě zafunguje. Tentokrát je to podle kritiků Barva z vesmíru, která pojí béčkové sci-fi s Lovecraftovskou estetikou. Cage si zatím za souboj s ufouny vysloužil 242 000 dolarů. Kdyby se film udržel jako Mandy z roku 2018, mohl by jen z kin nastřádat hezký milion. 

Jako největší lednová novinka všech dob se pomalu vybarvují Mizerové navždy, kteří spadli ve druhém víkendu o 46 % a utržili 34 milionů. Trojka má už 120 milionů po deseti dnech v kinech a během příštího týdne by měla překonat 133 milionů druhého dílu. Globálně je utrženo 215 milionů dolarů. Bez problémů je i válečné drama 1917 s 16 miliony ve třetím víkendu a 103 miliony doma a 200 miliony světově. Potenciální výhra na Oscarech v kategorii nejlepší film může posunout domácí tržby až ke 150 mega, celosvětové někam na dvojnásobek.

Nejmenší propad v aktuální Top 10 má ale drama Na nože s 15 % v šestém víkendu nasazení. Aktuálních 3,6 milionů se připočítává k domácí tržbě, která už je na 152 milionech. Až se brzy zdolá 155 mega San Andreas, půjde o nejúspěšnější nehororový hraný původní film od Nolanova Interstellaru. Celosvětová tržba činí už parádních 283 milionů dolarů. Dolittle má ve druhém týdnu 12,5 milionů a se 44 mega v Americe jde stále o pohromu. Film stál s přetáčkami 175 milionů a 91 mega globálně opravdu nestačí. Komedie Like a Boss má docela chudou dvacítku z Ameriky, zatímco horor Pod vodou s Kristen Stewart leccos utržil a má po 17 dnech hezkých 16 mega z Ameriky a 33 mega celosvětově. Třeba z toho bude jednou kultovní snímek.

To byly snímky, které jsou v kinech teprve chvíli, teď ještě pár trvalek. Jumanji: Další level utržilo v amerických pokladnách dalších téměř 8 milionů a celosvětově už má na kontě 737 milionů. Jednička překonána nebude, ale pořád jde o obrovský hit. A především je třeba se pozastavit u Star Wars: Vzestup Skywalkera. Snímek utržil za víkend v USA 5 milionů a překonal tak magickou hranici půl miliardy dolarů (501 milionů). Poslední díl ságy Skywalkerů je teprve 15. snímkem v historii, kterému se to podařilo, přičemž v patnáctce jsou všechny Star Wars filmy od Disneyho, kromě nešťastného Sola. Mezinárodně zájem prostě není takový, jako ve Státech, a tak ze všech ostatních zemí dohromady přiteklo do prasátka zatím jen o 44 milionů víc, než doma. Celkově to dělá 1,046 miliardy. Částka krásná, ale na závěr jedné z největších sérií v dějinách je to prostě málo. 

Zdroj: Forbes

Galerie: 4

Box Office: Gentlemani, Mizerové a váleční hrdinové | Fandíme filmu Box Office: Gentlemani, Mizerové a váleční hrdinové | Fandíme filmu Box Office: Gentlemani, Mizerové a váleční hrdinové | Fandíme filmu Box Office: Gentlemani, Mizerové a váleční hrdinové | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest