Box Office: Zázrační Mizerové a mizerný Dolittle

Box Office: Zázrační Mizerové a mizerný Dolittle | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Diváci si návrat policejní dvojky nenechali ujít, na rozdíl od Iron Mana mluvícího se zvířaty.

Hlavní novinkou víkendu je akční trojka Mizerů s podtitulem navždy. V Sony revitalizovali sérii velice úspěšně a skrze chytrý marketing, který toho moc neprozradil a hlavně nalákal na "staré známé", nasadili pokračování během prodlouženého víkendu Martina Luthera Kinga a utržili 68 mega, z toho 59 milionů čistě za pátek - neděli. To je druhá nejlepší úvodní tržba pro lednový film v historii, hned za Americkým sniperem. Ten ale tehdy před lety neměl v lednu premiéru, jen šel z limitovaného nasazení do širokého, takže kdo chce, může Mizery 3 označit na nejúspěšnější lednový debut všech dob. Celosvětově se odstartovalo nad 95 miliony. 

Zámořským kritikům se film překvapivě líbí a mnozí ho označují za nejlepší díl série. Výrazně to pomáhá s obrazem Willa Smithe coby kasovního tahouna, který utrpěl po velkém propadáku Blíženec, kde jsme ho měli dokonce dvakrát a stejně to bylo k ničemu. Jednou s Martinem Lawrencem očividně Will bohatě stačí. Film má celý leden zatím pro sebe dokud nedorazí Birds of Prey. Mohl by z toho tedy být první letošní hit roku. Určitě padne globálních 273 mega dvojky a i ta nejhorší myslitelná výdrž dostane film nad stovku z USA. Do konce svátečního víkendu by měl snímek celosvětově dle odhadů mít inkasovaných už 106 milionů dolarů.

Druhou novinkou je dobrodružný Dolittle s Robertem Downeym Jr., který odstartoval tento víkend s 22,5 milionu. Solidní peníze, kdyby film po přetáčkách nakonec nestál 175 mega. Pro Universal je to velký průšvih, který snad ani nešel zachránit, když film o mluvících zvířátkách dostal na starost režisér pochmurné Syriany Stephen Gaghan a hlavouni se pak divili, že ve filmu není dost obsahu pro malé děti. Těžko říct, jaký byl rozpočet původního projektu, který tehdy dostal zelenou, ale tři týdny dotáček poslaly film do finančních výšin, pro které bylo třeba vykřesat extrémní divácký zájem, aby Dolittle měl nějakou šanci, že se zaplatí. Downey Jr. navíc nebyl před Iron Manem a není ani po něm žádným kasovním jménem na plakát. Ano, Sherlocka Holmese bereme na vědomí, ale to je populární značka a stál skromných 90 mega. Jinde je to prostě slabota. Globálně Dolittle utržil zatím 50 milionů, a tak pořád existuje šance na nějaké lepší mezinárodní tržby, ale i ty by film pouze posunuly z kategorie "katastrofa" do políčka "zklamání".

Studio má pořád v kinech alespoň válečný velkofilm 1917, který ve druhém víkendu utržil 22 milionů dolarů. Tenhle kousek stál rozumných 90 milionů a celosvětově už vybojoval 138 mega, s dosavadními úspěchy na Zlatých glóbech a oscarovými nadějemi se snímek minimálně zaplatí a nejspíš i přinese pěkný zisk. Obhájce nevinných má ve druhém víkendu 6 milionů při slušném propadu 38 % a 21,6 mega z Ameriky. Malé ženy stále bodují v kinech, ačkoli režisérka Greta Gerwig se do boje o Oscary osobně nedostala. S 6 miliony za víkend je film už na 86 mega v USA a 130 milionech globálně. To je při 40milionovém rozpočtu super výsledek. Na začátku se tvrdilo, že na film nebudou chodit chlapi a tím pádem je pohřbený. No vypadá to, že pár pánů se na projekce nějak vkradlo, anebo na rozdíl od toho, jaká situace panuje v historickém snímku, už v dnešní době mají ženy vlastní peněženky...

Naposledy v tomto článkovém seriáláu asi zmíníme studio Fox, které Disney připravil o jeho dosavadní značku. V budoucnu už nebudeme mluvit o Králíčkovi Jojo studia Fox Searchlight Pictures, ale pouze studia Searchlight Pictures. To ale samozřejmě nemění vůbec nic na tom, že z Ameriky má snímek zatím 23 milionů a tento víkend čerstvě 1 milion navíc, dost možná díky oscarové nominaci. Celosvětově utrženo 43 milionů. Podobně můžeme hovořit u snímu Le Mans '66. Ten připravila divize 20th Century Fox, do budoucna známá jako 20th Century Studios. Také se za víkend utržil 1 milion a také to bylo po oznámení oscarových nominací. Snímek má ve Státech 113 mega, celosvětově 216.

Star Wars: Vzestup Skywalkera jinak končí svůj měsíční pobyt v kinech těsně pod 500 miliony z USA. S pátým víkendem za 8,3 milionu je film na 491 mega v USA a 1,028 miliardy globálně. Poslednímu dílu ságy pomohla především slabá konkurence, protože z vánočních filmů se udrželo do roku 2020 pouze Jumanji. I tak je ale Disney se značkou zase na začátku a do budoucna vůbec není jisté, jak velký o další snímky bez vazeb na původní trilogii bude nebo nebude nějaký větší zájem. A když je řeč o Jumnaji, tak Jumanji: Další level za víkend utržilo 9,5 milionu a celosvětově má zatím na účtu 711 milionů. Na nože, od Riana Johnsona, režiséra Star Wars: Posledního z Jediů, utržilo o víkendu v USA další 4 miliony a celkově se malý původní filmeček může pochlubit téměř 278 miliony. Také v tomto případě mohla pomoci oscarová nominace (nejlepší scénář).

 

Zdroj: Forbes

Galerie: 3

Box Office: Zázrační Mizerové a mizerný Dolittle | Fandíme filmu Box Office: Zázrační Mizerové a mizerný Dolittle | Fandíme filmu Box Office: Zázrační Mizerové a mizerný Dolittle | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest