Značka 20th Century Fox pod Disneym definitivně skončí

Značka 20th Century Fox pod Disneym definitivně skončí | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Tradiční hollywoodský brand, který tu byl 84 let, je nenávratně pryč.

Americké filmové studio 20th Century Fox mění svůj název. Rozhodl o tom Disney, který tradiční hollywoodské studio od loňského roku vlastní. Nově se filmová společnost bude jmenovat 20th Century Studios, zmizelo tak tradiční označení Fox. Změna názvu se týká i dalších společností, které slovo "Fox" obsahovaly, například z Fox Searchlight Pictures se staly Searchlight Pictures.

V praxi s přejmenováním již Disney začal. Zaměstnancům Searchlight Pictures se tak například změnila koncovka e-mailu z @fox.com na @searchlightpictures.com. Downhill, nový film od této pobočky, má na plakátu již nové jméno společnosti. A například chystaný rodinný dobrodružný snímek Volání divočiny bude do kin uvedený už pod novým názvem studia 20th Century Studios. Kupříkladu na Twitteru už také najdete profil "20th Century Studios". Změn se dočkala i loga společností, zachovala si však svůj styl, pouze z nich zmizelo označení Fox.

Naopak zatím nebylo rozhodnuto, zda se budou rebrandovat také televizní produkční společnosti Foxu. Jmenovitě jde o 20th Century Fox Television a Fox 21 Television Studios. Podle zdroje magazínu Variety se o možném přejmenování vedou diskuze, zatím se však nenašla shoda.

Disney koupil Fox již před časem za částku 71 miliard dolarů. Podle interních zdrojů Variety bylo přejmenování studia nevyhnutelné. Nákup tehdy nezahrnoval televizní stanici Fox a zpravodajské subjekty Fox News, které nadále zůstaly pod společností Fox Corporation a své dosavadní označení měnit nepotřebují. Obdobné názvosloví pro nově přidružené divize Disneyho však mohlo vytvářet zmatek, možnost záměny či předpokládanou spojitost mezi oběma značkami.

Zdroj: Variety

Galerie: 2

Značka 20th Century Fox pod Disneym definitivně skončí | Fandíme filmu Značka 20th Century Fox pod Disneym definitivně skončí | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest