10 nejlépe recenzovaných filmů roku 2019

10 nejlépe recenzovaných filmů roku 2019 | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit dalších 9 obrázků
Kdo získal pomyslnou cenu pro nejšťavnatější rajče za rok 2019 na serveru RottenTomatoes?
  1. 10. Malé ženy (Little Women)
  2. 7. Spider-Man: Daleko od domova (Spider-Man: Far From Home)
  3. 3. Toy Story 4: Příběh hraček (Toy Story 4)

7. Spider-Man: Daleko od domova (Spider-Man: Far From Home)

Peter Parker se znovu vrací jako "pavoučí muž" a tentokrát se vydá se svými kamarády na prázdniny do Evropy. Petrův plán nechat na pár týdnů superhrdinství a užívat si vezme brzy za své, protože Spider-Manovi zkříží cestu agent Nick Fury. Ten po Peterovi chce, aby mu pomohl zjistit, z jakého důvodu na starý kontinent útočí obří elementálové. Režie Jon Watts. V hlavních rolích Tom Holland, Samuel L. Jackson a Jake Gyllenhaal. Tady vysoké známky padaly hlavně pro radost, jakou přináší čas strávený se skvěle zahranými postavami tápajících hrdinů.

6. The Farewell (The Farewell)

Rodina rozesetá po světě (Spojené státy americké, Japonsko) zatají matriarchální babičce žijící v domovské Číně její smrtelnou nemoc a naplánuje velkou svatbu, aby se během oslav všichni příbuzní a přátelé mohli s babičkou ještě potkat. Tragikomický příběh se dotýká kulturních rozdílů mezi USA a Čínou, leč vyhýbá se povrchní kritice nebo zkratkovitému poměřování. Příběh vychází ze skutečného příběhu a životní zkušenosti režisérky Lulu Wang. V hlavní roli Awkwafina.

5. Šprtky to chtěj taky (Booksmart)

Molly byla přijata na Yale a její nejlepší kámoška Amy se sice chystá na Columbijskou, ale před tím by se ještě ráda angažovala v roli dobrovolníka v Botswaně. Veškerá námaha a hodiny šprtání se vyplatily. Pocit satisfakce však zničí zjištění, že na spolužáky, kteří si užívali všeho, co život středoškoláka nabízí, až na to učení, také čekají špičkové univerzity. Ve vzduchu se tak objevila otázka. Co je s tímhle světem špatně?

Jakákoli parta, i když je jen o dvou lidech, vždy má jednoho, který kazí všechny ostatní. Alespoň rodiče jsou si tím jistí a většinou se nemýlí. Molly to všechno najednou docvakne a nakonec přesvědčí Amy, aby se zúčastnily té nejšílenější noci jejich dosavadního života. Zajít si na party, vyzkoušet nějaké drogy, dostat se za mříže. Takhle to dopadne, když se slušňačky dobrovolně utrhnou ze řetězu. Podle tvůrců typická noc ve stylu party hard. Samozřejmě tak, jak to nováček pařmen dokáže. Ne bez chyb, ale s grácií. Režie Olivia Wilde. V hlavních rolích Beanie Feldstein a Kaitlyn Dever.

4. Na nože (Knives Out)

Satirická krimi komedie, která zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Příběh se zaměřuje na svérázného detektiva, který vyšetřuje vraždu v krapet výstřední rodině, kde o harmonii nemůže být ani řeč. Nikoho tak nepřekvapí, když se rodinné setkání rychle zvrhne v ukazování prstem a hádky o dědictví. Recenze cení dekonstrukci i poctu detektivního žánru a zábavné postavy. Režie Rian Johnson. V hlavních rolích Daniel Craig, Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Ana de Armas, Toni Collette a Michael Shannon.

« Předchozí kapitola
Další kapitola »

Avengers: Endgame

03.05.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 10

10 nejlépe recenzovaných filmů roku 2019 | Fandíme filmu 10 nejlépe recenzovaných filmů roku 2019 | Fandíme filmu 10 nejlépe recenzovaných filmů roku 2019 | Fandíme filmu 10 nejlépe recenzovaných filmů roku 2019 | Fandíme filmu 10 nejlépe recenzovaných filmů roku 2019 | Fandíme filmu 10 nejlépe recenzovaných filmů roku 2019 | Fandíme filmu 10 nejlépe recenzovaných filmů roku 2019 | Fandíme filmu 10 nejlépe recenzovaných filmů roku 2019 | Fandíme filmu 10 nejlépe recenzovaných filmů roku 2019 | Fandíme filmu 10 nejlépe recenzovaných filmů roku 2019 | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest