Austin Powers 4: Dočkáme se pokračování komediální série?

Austin Powers 4: Dočkáme  se pokračování komediální série? | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Série ujetých komedií parodujících špiónská klišé spí již přes sedmnáct let. Čeká ji v blízké době probuzení?

Všechny tři filmy o svérázném agentovi sklízely ve své době nemalé úspěchy. Přesto, že diváky rozdělují na dva tábory, staly se popkulturní stálicí. Málokdo si uvědomuje, že v poměru rozpočtu k tržbám jde o jednu z nejvýdělečnějších špiónských filmových sérií vůbec a třetí díl, Austin Powers in Goldmember dosáhl v žánru komedií do té doby rekordní tržbu za otevírací víkend.

I přes to čtverka nikdy nevznikla, a i když se může zdát, že tuto filmovou kapitolu už odvál čas, dotazy reportérů na pokračování se objevují s železnou pravidelností. Nejnověji dostali šanci oprášit téma díky Jayi Roachovi, který trilogii režíroval a v současnosti propaguje film Bombshell. Jak to teda s Powersem vypadá?

„Neměl bych nikdy říkat nikdy. Vrhnu se do čehokoli, co chce Mike Myers udělat. Záleží to na Mikovi, zda má něco inspirujícího, ale do teď, po všech těch letech, to ještě neklaplo,“ řekl v souvislosti s tím, že právě díky „géniovi“ Miku Myersovi se etabloval mezi režiséry. V jiném rozhovoru přiznal, že sice vždy toužili po něčem, co si zaslouží sequel, ale ani dnes se v něm neangažuje aktivněji, než v letech po posledním pokračování. „Mike nad tím přemýšlel a je to spíš na něm, než na mně,“ dodal.

Režisér tedy trochu alibisticky odkazuje na Myerse a ten pro jistotu téma otevírá zřídka kdy. Ovšem kdykoli je tázán, bývá (alespoň na oko) optimistický. Jestli chce čtvrtý díl? „S radostí. Ale víte, byl jsem… V posledních šesti letech jsem měl tři děti a tak šel můj zájem tímto směrem,“ ozřejmil v rozhovoru v roce 2018. O pokračování řekl, že se uvidí. „Je to hodně silné možná.“

Pro Myerse je fajn, že si pro zobrazení více postav vystačí sám. I tak ale případnou práci zkomplikovalo třeba úmrtí Verneho Troyera, představitele klonu Mini-Me. Jiná faktická komplikace by mohlo být dnešní publikum – mohl by si film zachovat svůj sexistický ráz a humor založený na různých stereotypech? A fungoval by v nějaké novodobé, korektní podobě? Našel by si film dostatek nových diváků? No a nakonec, má Myers ještě dostatečné “mojo“ k tomu, aby si mohl dovolit postavit film prakticky sám na sobě?

Níže se můžete kouknout na navrátivšího se Dr. Zlouna ve dvou politicky motivovaných skečích pro show Jimmyho Fallona. 

Zdroje: Deadline, Slashfilm, Sky, EW, NME

Austin Powers: Špionátor

02.05.1997 | USA, Německo
Komedie, Sci-Fi, Krimi
Info o filmu

Galerie: 7

Austin Powers 4: Dočkáme  se pokračování komediální série? | Fandíme filmu Austin Powers 4: Dočkáme  se pokračování komediální série? | Fandíme filmu Austin Powers 4: Dočkáme  se pokračování komediální série? | Fandíme filmu Austin Powers 4: Dočkáme  se pokračování komediální série? | Fandíme filmu Austin Powers 4: Dočkáme  se pokračování komediální série? | Fandíme filmu Austin Powers 4: Dočkáme  se pokračování komediální série? | Fandíme filmu Austin Powers 4: Dočkáme  se pokračování komediální série? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest