Chystá se na nás Austin Powers 4

Chystá se na nás Austin Powers 4 | Fandíme filmu
Po letech dabování Shreka by nám Mike Myers opět chtěl ukázat svůj obličej.

Mike Myers se dostal do diváckého povědomí na začátku devadesátých let díky dvěma dílům Waynova světa. Mezi hvězdy vstoupil ale teprve jako Austin Powers - Špionátor. Série je to sice značně pitomá, spoléhá především na převleky, nechutné vtípky a trapnost, přesto se ale dočkala tří komerčně úspěšných dílů. Takže svoje fanoušky tenhle styl humoru nepochybně má. A za jejich přízeň si podle všeho Myers vysloužil také slušné peníze - za poslední pokračování inkasoval už rovných 20 milionů dolarů a procenta ze zisku. Svůj hvězdný potenciál pak Meyers spečetil dabováním veleúspěšného Shreka. Jenže pak se něco zadrhlo.

Zatímco animovaný zlobr trhal rekordy, Meyersův pokus o návrat k hranému filmu selhal. V roce 2008 snímek Guru lásky pohořel jak u kritiků, tak finanančně. Zhruba ve stejné době komik jednal se studiem New Line o čtvrtém Austinu Powesovi, ale jakmile se dostavil kolosální neúspěch Guru lásky, Myers se stáhnul do ústraní a přestal komunikovat. Studio herce oslovilo znovu zhruba před půl rokem, ale odpovědi se dočkalo až teď. Meyersův management se vyjádřil v tom smyslu, že by měl Mike o projekt zájem. A to navzdory tomu, že podle serveru Deadline bude jeho výplatní páska pro tentokrát podstatně skromnější. Pokud se ale Myers chce vrátit k hlavním rolím v hraných filmech (ve vedlejších se tu a tam objevuje pořád), nic jiného než návrat k Powersovi mu nezbývá - Love Guru prokázal, že o jeho nové kreace diváci nejeví zájem.

A o čem by mohl čtvrtý Austin Powers být? Jisté indicie by byly. Když se měla čtyřka točit před třemi lety, uvažoval Meyers o velice osobním příběhu o vztahu doktora Zlouna s jeho synem Scottem, inspirovaný vztahem s jeho vlastním otcem. Jestli se Meyers k příběhu vrátí nebo připraví nějaký zbrusu nový, toť otázka. Není ani jisté, jestli na filmu bude spolupracovat scenárista předchozích dílů Mike McCullers popřípadě režisér Jay Roach. Nicméně pokud by se k sérii vrátil, rád by podle svých slov natočil čtyřku ve 3D. Powersův svět by natočil trojrozměrně a šedivou mizérii Doktora Zlouna by nechal plochou. Dá se úspěšně pochybovat o tom, že by zrovna 3D pitomou sérii nějak výrazně pozvedlo, ale to nic nemění na tom, že se čtvrtého dílu s největší pravděpodobností dočkáme. O dalším vývoji vás budeme informovat.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest