Kevin Spacey v podivném videu přeje veselé Vánoce

Kevin Spacey v podivném videu přeje veselé Vánoce | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
A zemřel další z lidí, kteří Spaceyho nařkli ze sexuálního obtěžování.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

U obou dvou vánočních videí se řeší, proč vlastně Spacey videa zveřejnil. Snaží se hájit? Je to hra? Vyjádření rozhořčení? Vyjádření výsměchu? Herecké cvičení, když už se nemůže realizovat jinou cestou? Čiré šílenství? Zřejmé není ani to, proč zvolil Kevin zrovna stylizaci do Franka Underwooda. Je to čistě v návaznosti na starší video? Chce vystoupit proti tomu, že je označován za špatného člověka? Che tak ukázat kritikům, že jsou na něj krátcí, stejně, jako na Franka? Nebo že na rozdíl od Franka se jeho osobně prostě nezbaví? Máme to chápat tak, že někdo takový jako Underwood, vlastně nemusí být tak docela špatný člověk a o Spaceym to platí také? A co Kevinovo sdělení? Mluví o tom, že on sám chce být lepším člověkem? Nebo naopak nabádá ostatní k tomu, aby do něj přestali vrtat? A závěr videa s hrozivou hudbou je nadsázka a humor? Posmívání kritikům? Reálná výhrůžka? Odpověď má dost možná jen sám Spacey.

Velký rozruch vzbudilo také to, že jen den po zveřejnění videa jeden z mužů, kteří obvinili Spaceyho z obtěžování (norský spisovatel Ari Behn, bývalý manžel norské princezny), spáchal sebevraždu. V září jeden ze Spaceyho osočovatelů zemřel na rakovinu a v květnu žena, která jej také měla obvinit, zemřela při autonehodě (ona sama zároveň byla v minulosti odsouzena za to, že herci zasílala výhrůžky smrtí). Už se stačily objevit nařčení z toho, že si herec cynicky pochvaluje smrt těch, kteří jej nařkli, anebo dokonce konspirační teorie o tom, že smrt tří Spaceyho žalujících v jednom roce není náhodná.

Můžeme zachovat hlavu a nebrat v potaz konspirační teorie, můžeme ctít presumpci neviny, ale jedno je jisté: Zveřejňování jen obtížně čitelných videí Spaceymu v tomhle blízce sledovaném období jeho života rozhodně nijak neprospívá.

Zdroje: Variety, Patriot Ledger, BNO News

« Předchozí kapitola

Galerie: 3

Kevin Spacey v podivném videu přeje veselé Vánoce | Fandíme filmu Kevin Spacey v podivném videu přeje veselé Vánoce | Fandíme filmu Kevin Spacey v podivném videu přeje veselé Vánoce | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest