Box Office: Nejhorší Spaceyho film dějin

Box Office: Nejhorší Spaceyho film dějin | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 3 obrázky
Víkend vyhrávají Asijští tvůrci. Zato Kevin Spacey se loučí s kariérou jedním z nejhorších kasovních výkonů kariéry a roku. 

Hlavní novinkou a jasným hitem víkendu je komedie Šíleně bohatí Asiati. Průlomový projekt právě pro asijské hollywoodské herce, kteří hrají většinu hlavních rolí, utržil za víkend 25 milionů. Protože se hraje už od poloviny týdne, tak to dohromady dělá start okolo 34 mega. Zdá se, že takové výsledky překvapují už jen producenty samotné. Další film pro zanedbávanou cílovku, který startuje s vysokými čísly? Jak je to možné? No, snad jde o důkaz, že časy se mění. Film je podle knihy, která má další dvě pokračování, a s výhledy na konečné tržby okolo 100 milionů, nebude pro Warnery problém odklepnout obě naráz. I kdyby film krachnul, o dvojku by se asi postaral Netflix. Spíš šlo o to, jestli mají mít asijští tvůrci ještě v Hollywoodský systém důvěru. Vypadá to, že zatím ano.

Smouvy byly podepsány a tak chtě-nechtě musí do kin i Billionare Boys Club, osmdesátkové korupční drama, které kritici označují jako o hodně průměrnější "Vlk z Wall Street Jr." Proč je kolem toho takové haló? Jde totiž o poslední film Kevina Spaceyho před propuknutím skandálu. Spacey je ve filmu tradičně skvělý a diváci mají možnost si film půjčit na VOD už nějakou chvíli. V kinech ale Billionare Boys Club... naprosto pohořel? Asi ještě hůř, protože z 10 kin padlo za víkend jenom 1000 dolarů. Docela smutné, už kvůli všem ostatním zúčastněným, kteří na filmu bezpochyby dřeli. Pro Spaceyho důkaz, že i kdyby plánoval někdy v budoucnu comeback, neměl by čekat zázraky. Pro diváky jeho kariéra skončila.

Dalším kouskem je Mile 22, čvrtý film od dua Berg-Wahlberg, tentokrát zcela fiktivní akční flák staré školy. Start je 13,6 milionů, což je míň než takový Kontraband s 25 miliony nebo Na život a na smrt s 35 mega v roce 2014. Než že by šlo o upadající akční image Marka Wahlberga, jde spíš o ten dlouhodobý pokles návštěvnosti kin. Dospělé publikum si prostě radši pustí akčňák doma na Netflixu a filmy jako Mile 22 prostě trpí. Přesto ale předprodeje do zahraničí, potenciální výdrž a zámořské tržby můžou zajistit sequel, který Berg slibuje. Dokonalá loupež, takteéž od distributora STX, to třeba dotáhla z debutu 15 mega na 45 milionů v Americe.  

Sequelu se ale rozhodně nedočká pravěká Alfa od Sony. Akční podívaná za 50 mega z doby ledové utržila tento víkend 10,5 milionů. Sony naštěstí jen distribuují, takže ztráty padnou především na produkci Studia 8. Film nemá žádná výrazná herecká jména, takže asi brzo půjde z kin.

Mission: Impossible - Fallout už překonala půl miliardu ve světě. V Americe má film 180 mega a padá rychleji než Národ grázlu, hlavně díky konkurenci jako Mile 22 nebo Meg. Národ grázlů se tehdy musel potýkat jen s propadáky jako Fantastická čtyřka nebo Krycí jméno U.N.C.L.E., to byly jednodušší časy. Meg má jinak 21,5 milionů v druhém víkendu a 84 mega po deseti dnech. Daří se v zahraničí, nejenom v Číně, a to tak, že film jde přes 300 mega a tipuje se mu půl miliarda. Kryštůfek Robin sází na nedostatek dětských filmů a ve třetím víkendu si tak jde pro 8,8 milionů. V Americe jsme na solidních 66,8 milionech, globálně na 90 mega. Pokud nízké propady vydrží, tak by to mohlo být oukej. BlacKkKlansman má ve druhém víkendu 7 milionů a 22,5 mega po deseti dnech. Vypadá to na čtyřicítku z Ameriky, možná víc, pokud se film zařadí do Oscarového zápolení.  

Dobře se daří Slender Manovi s 5 miliony za víkend a dosavadními 21 mega z Ameriky. Horor stál jen desítku, to je jediná dobrá zpráva, jinak ale žádný průlom. Sony tak musí spoléhat na Hotel Transylvánie 3, který jim už vydělal globálně 426 mega. Přesně mezi jedničkou (358 mega) a dvojkou (473 mega). Trojky se možná dočká i Mamma Mia! Here We Go Again, protože muzikálový sequel už dal globálně 319 milionů se 75milionovým rozpočtem. Úžasňákovi 2 jinak sedí v Americe na 594 milionech a Disney je určitě nechá v kinech tak dlouho, dokud prostě těch 600 milionů nedají. Globálně 1,12 miliarda. 

Zdroj: Forbes

Alpha

14.09.2018 | USA
Dobrodružný, Thriller
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Nejhorší Spaceyho film dějin | Fandíme filmu Box Office: Nejhorší Spaceyho film dějin | Fandíme filmu Box Office: Nejhorší Spaceyho film dějin | Fandíme filmu Box Office: Nejhorší Spaceyho film dějin | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest