The Batman připravuje svou první velkou scénu

The Batman připravuje svou první velkou scénu | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Vypadá to, že také Matt Reeves, nový režisér Batmana, si potrpí na stavbu skutečných kulis, jako před lety Christopher Nolan. A jak bude Robert Pattinson vypadat v kostýmu?

V současnosti se superhrdinské velkofilmy často točí z velké části před zeleným pozadím, jen s nejnutnějšími rekvizitami. Za kulisy se ušetří a máte velkou kontrolu nad tím, jak můžete scénu upravit v postprodukci. Část filmařů a fanoušků vám ale řekne, že hmatatelné kulisy jsou v některých ohledech prostě nepřekonatelné a náročnější práce ve výsledku je na plátně poznat.

Velkým zastáncem praktických efektů byl vždy Christopher Nolan a v jeho šlépějích se zřejmě vydá i další režisér Batmana, Matt Reeves. Filmaři budou nového The Batmana natáčet alespoň z části v obřích ateliérech v anglickém Cardingtonu, kde má vyrůst masivní kulisa katedrály. U té (nebo v ní) se má točit velká scéna s asi pětistovkou komparzistů, kteří podle všeho ve filmu budou účastni jakéhosi pohřbu.

Ateliéry v Cardingtonu jsou skutečně obří budovy, které v minulosti sloužily jako hangáry pro vzducholodě. Na místě natáčel třeba už zmiňovaný Christopher Nolan, točily se tu také některé z nových Hvězdných válek, část Fantastických zvířat nebo Justice League (studio Warner má jeden z hangárů v dlouhodobém pronájmu).

A pozornost fanoušků v posledních dnech upoutala ještě jedna věc. Sochař a výrobce filmových rekvizit Shawn Reeves chtěl vědět, jak bude nový představitel Batmana Robert Pattinson vypadat v kostýmu. Sehnal si tedy odlitek Pattinsonovy tváře (zřejmě pořízený pro některý z jeho předchozích filmů), obarvil jej, zasadil do kostýmu, nasvítil a...voilá, výsledek můžete vidět dole v galerii. Jak se vám líbí?

Snímek režíruje Matt Reeves a má se odehrávat v době, kdy už je Bruce Wayne nějakou dobu Batmanem a řeší svůj další detektivní případ. Dle neoficiálních zvěstí se má děj odehrávat napříč městem Gotham, který už obývá celá řada klasických Batmanových protivníků. V hlavních rolích vystupují Robert Pattinson, Zoe Kravitz, Paul Dano, Matthew McConaughey, Colin Farrell, Andy Serkis, Jayme LawsonJohn Turturro, Peter Sarsgaard a Jeffrey Wright. Datum premiéry je stanovené na 25. června 2021.

Zdroje: Shawn Reeves, Cardington Sheds I, II, III, IV

Galerie: 4

The Batman připravuje svou první velkou scénu | Fandíme filmu The Batman připravuje svou první velkou scénu | Fandíme filmu The Batman připravuje svou první velkou scénu | Fandíme filmu The Batman připravuje svou první velkou scénu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest