Cats se po kritice snaží upravit podobu zmutovaných člověko-kočičích hybridů

Cats se po kritice snaží upravit podobu zmutovaných člověko-kočičích hybridů | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit dalších 12 obrázků
Úpravy triků měly filmové verzi slavného muzikálu zaručit větší přirozenost, opravily však jen detaily.

Když bylo oznámeno, že se režisér Tom Hooper po svém velkém úspěchu s Bídníky opět vrátí k filmové adaptaci muzikálu, čekaly se velké věci. O to víc, když k tomu ještě přičteme fakt, že se jedná o zpracování jednoho z nejúspěšnějších muzikálů všech dob - Cats. Snímek nešetřil ambicemi, hvězdami nabité obsazení se totiž do kočičí podoby rozhodl přetvořit za pomocí počítačových efektů. A netrvalo dlouho, aby se zjistilo, že se nejednalo o moc dobrý nápad. První trailer totiž ukázal, že se z herců stali namísto koček podivní mutanti, kteří jakoby vypadli z hororu, spíše než z rodinného muzikálu.

Film se na internetu v podstatě okamžitě stal terčem posměšků a negativních reakcí. Tvůrci si každopádně očividně vzali výtky k srdci, vizuály jednotlivých postav se totiž nakonec podle všeho přece jenom rozhodli v dalším traileru pozměnit, aby vypadaly o něco lidštěji a přirozeněji. Alespoň tak to prezentuje režisér Tom Hooper, který dodává, že vedle reakce diváků mělo vliv také to, že trikaři měli od konce natáčení na doladění triků už víc času a také se za tu dobu naučili lépe pracovat s nástroji, které si pro postprodukci zvolili.

Jak se můžete sami přesvědčit v galerii (pokaždé na obrázku vpravo), k nějakým těm změnám skutečně došlo, o něco razantního se však nejedná. Úpravy byly provedeny spíše jen v detailech. Jedná se každopádně už o druhý letošní případ, kdy se tvůrci rozhodli změnit vizuál filmu na popud fanouškovské komunity. Tím prvním byl samozřejmě Sonic, u kterého se však jednalo o mnohem větší změny, které vedly i k posunutí premiéry. I tak je každopádně příjemné vidět, že filmová studia začínají skutečně názorům fanoušků přikládat větší váhu.

Cats (Kočky), jeden z nejznámějších muzikálů všech dob, pod nímž je podepsán skladatel Andrew Lloyd Webber, poprvé učaroval divákům na West Endu (oblast v centru Londýna) v roce 1981. Texty písní vychází v drtivé většině ze sbírky básní Thomase Stearnse Eliota Old Possum's Book of Practical Cats (Praktická kniha o šikovných kočkách). Píseň Memory se ihned stala celosvětovým hitem, celý muzikál lámal jeden rekord za druhým a postupně dobýval svět. Ve svém domovském divadle New London Theatre byly Kočky uváděny celých 21 let! Muzikál získal dvakrát Cenu Grammy a sedm Cen Tony, což jsou nejprestižnější světová ocenění. Filmovou verzi režíruje Tom Hooper (Dánská dívka, Králova řeč) a v hlavních rolích se objeví kupříkladu Taylor Swift, Idris Elba, James Corden, Judi Dench či Ian McKellen. Premiéra v České republice byla stanovena na 9. ledna 2020.

Zdroj: Movieweb

Galerie: 13

Cats se po kritice snaží upravit podobu zmutovaných člověko-kočičích hybridů | Fandíme filmu Cats se po kritice snaží upravit podobu zmutovaných člověko-kočičích hybridů | Fandíme filmu Cats se po kritice snaží upravit podobu zmutovaných člověko-kočičích hybridů | Fandíme filmu Cats se po kritice snaží upravit podobu zmutovaných člověko-kočičích hybridů | Fandíme filmu Cats se po kritice snaží upravit podobu zmutovaných člověko-kočičích hybridů | Fandíme filmu Cats se po kritice snaží upravit podobu zmutovaných člověko-kočičích hybridů | Fandíme filmu Cats se po kritice snaží upravit podobu zmutovaných člověko-kočičích hybridů | Fandíme filmu Cats se po kritice snaží upravit podobu zmutovaných člověko-kočičích hybridů | Fandíme filmu Cats se po kritice snaží upravit podobu zmutovaných člověko-kočičích hybridů | Fandíme filmu Cats se po kritice snaží upravit podobu zmutovaných člověko-kočičích hybridů | Fandíme filmu Cats se po kritice snaží upravit podobu zmutovaných člověko-kočičích hybridů | Fandíme filmu Cats se po kritice snaží upravit podobu zmutovaných člověko-kočičích hybridů | Fandíme filmu Cats se po kritice snaží upravit podobu zmutovaných člověko-kočičích hybridů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest