Je Tom Cruise příliš starý na role akčních hrdinů?

Je Tom Cruise příliš starý na role akčních hrdinů? | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Autor drsného vyšetřovatele Jacka Reachera je přesvědčený o tom, že už by Tom Cruise měl pověsit akční role na hřebík.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Cruise je nicméně zatím stále o chloupek mladší a udržuje se ve vyloženě nadlidské kondici. Když v loňské Mission: Impossible – Fallout nasadil svůj klasický sprint, pořád u toho působí dojmem, že by dokázal předběhnout geparda. A skutečnost, že Cruise stále točí většinu akčních scén osobně, je také velice dobře známá a pomáhá Tomovi udržovat aureolu perfektně seřízeného stroje, který nezastaví v akčních výkonech ani naštípnutý kotník. Je zjevné, že Tom akční kousky miluje a zatím v nich nehodlá ustávat. Příští rok jej uvidíme v pokračování Top Gunu a blíží se natáčení Mission: Impossible 7 a 8, které bude dokončovat už jako osmapadesátiletý. A stále se šušká o tom, že by se posléze mohl přeci jenom vrátit k akční sci-fi Na hraně zítřka.

Nezdá se tedy, že by Tom chtěl zastavovat a pravda je taková, že se charakterním rolím vyhýbá programově. Kariéru s nimi začínal, postupně se však čím dál tím víc uchyloval k úlohám akčních gerojů bez bázně a hany, kterými nikoho neurazí a vyjde vstříc masám. Nabízejí se tak vlastně dvě otázky. Zaprvé, jak dlouho bude Tomovo tělo ještě spolupracovat. Neskutečné tempo nejde vydržet věčně a třeba i Jackie Chan (65 let), taktéž proslulý tím, že svoje akční scény vždy točil sám, začal v posledních deseti letech čím dál častěji sahat po rolích, které na něj nevyvíjejí velké fyzické nároky.

Druhou klíčovou okolností je situace na filmovém trhu. Žijeme v době, kdy už hvězdy nejsou na prvním místě. Táhnou značky. Časy, kdy jste do libovolného filmu loupli Cruise a byl z toho hit, jsou dávno pryč. Většina Tomových filmů si nevede v pokladnách vůbec špatně, ale za jednoznačné megahity lze už hezkých pár let označit jen pokračování série Mission: Impossible. Posledním jednoznačným veleúspěchem mimo tuhle značku je Válka světů a šla do kin v roce 2005. Od té doby se Tom snažil rozjet hned několik dalších sérií (Oblivion, Mumie…) a vždy neúspěšně. Takže i kdyby jej nezradilo zdraví, je docela dobře možné, že mu Hollywood zkrátka a dobře přestane velká akční dobrodružství v několika nejbližších letech platit a skutečně mu nezbude nic jiného, než to znovu zkusit jako představitel charakterních úloh.

Jak dlouho myslíte, že to ještě trvat? O svoje tipy se můžete podělit v komentářích.

Zdroj: Sunday Times

« Předchozí kapitola

Galerie: 4

Je Tom Cruise příliš starý na role akčních hrdinů? | Fandíme filmu Je Tom Cruise příliš starý na role akčních hrdinů? | Fandíme filmu Je Tom Cruise příliš starý na role akčních hrdinů? | Fandíme filmu Je Tom Cruise příliš starý na role akčních hrdinů? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest