Je Tom Cruise příliš starý na role akčních hrdinů?

Je Tom Cruise příliš starý na role akčních hrdinů? | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Autor drsného vyšetřovatele Jacka Reachera je přesvědčený o tom, že už by Tom Cruise měl pověsit akční role na hřebík.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Tom Cruise byl před lety obsazený jako Jack Reacher, populární vojenský vyšetřovatel z románů Leeho Childa. Tehdy část fanoušků protestovala, protože v románech je hrdina vždy vykreslovaný jako vysoký chlapík, zatímco Cruise je spíš menší. Child tenkrát argumentoval tím, že Reacherova výška má hlavně symbolizovat jeho nezastavitelnost a tu Tom dokáže vyjádřit také. S Cruisem vznikly postupně dva filmy, kdy ten druhý z roku 2016 zaznamenal menší tržby i horší recenze. Nebylo tak velkým překvapením, když před několika týdny Child oznámil, že filmová série končí a místo toho se chystá seriálové zpracování.

V tom má postavu ztvárnit nový herec, tentokrát vysoký, stejně jako v předloze. Child k tomu dodal, že nakonec dává zapravdu fanouškům, a že Reacher zkrátka musí být chlap jak hora, což Cruise prostě není, i když jinak je to fajn chlap.

V novém rozhovoru si Child do Cruise zase maličko rýpnul: „Cruise se zdráhal. Se [sérií] nadále počítal a byl proti [přeobsazení]. Bude to ode mě znít povýšeně, ale podle mě je [přeobsazení] pro něj jen a jen dobré. Na tohle už je příliš starý. Je mu 57 let, musí se vyvíjet, musí začít hrát charakterní role. Těm se může věnovat dalších 20 let. Je talentovaný, skvělý chlap, nesmírně ohleduplný a je s ním zábava.“

Je neoddiskutovatelnou pravdou, že Cruisovi je 57 let, což je opravdu věk, kdy ostatní představitelé akčních hrdinů buď přecházejí k novým hereckým výzvám anebo se postupně stávají terčem pošklebků. Skvěle to lze ilustrovat třeba na příkladu Sylvestra Stallona. Když si střihne v Creedovi roli mentora, kritika jej chválí za parádní dramatický výkon. O rok později se vrátí k Rambovi a v nejedné recenzi najdete jízlivou poznámku o tom, že se střihač záměrně vyhýbá všem záběrům, ve kterých by měl Rambo popoběhnout.

Další kapitola »

Galerie: 4

Je Tom Cruise příliš starý na role akčních hrdinů? | Fandíme filmu Je Tom Cruise příliš starý na role akčních hrdinů? | Fandíme filmu Je Tom Cruise příliš starý na role akčních hrdinů? | Fandíme filmu Je Tom Cruise příliš starý na role akčních hrdinů? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest