Fantastická zvířata 3: Do světa kouzel se vrací scenárista Harryho Pottera, natáčení schváleno

Fantastická zvířata 3: Do světa kouzel se vrací scenárista Harryho Pottera, natáčení schváleno | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Jedna postava dostane daleko víc prostoru a znovu byla potvrzená také lokace třetího dobrodružství.

V dubnu jsme se dozvěděli, že se premiéra Fantastických zvířat 3 odkládá na 12.11. 2021. Minulý měsíc se pak proslechlo, že příští rok v únoru má začít natáčení. Renomovaný Deadline teď píše, že studio Warner natáčení definitivně schválilo a potvrzuje, že první klapka padne příští rok na jaře. Magazín píše, že herečka Jessica Williams, která se v minulém filmu jen tak mihla, tentokrát bude mít daleko větší roli, až se vrátí jako americká učitelka magie Eulalie Hicks. Vidět ji můžete v galerii na první fotce spolu s J.K. Rowling.

V ústředním obsazení nedošlo k žádné změně, v hlavních rolích se vracejí Eddie Redmayne jako Mlok Scamander, Jude Law jako Albus Brumbál, Johnny Depp jako Gellert Grindelwald, Ezra Miller jako Creedence, Alison Sudol jako Queenie, Dan Fogler jako Kowalski a Katherine Waterston jako Tina. Zpráva nezmiňuje Zoe Kravitz, o které se nedávno šuškalo, že by se její postava Leta Lestrange mohla navzdory svému osudu ve druhém filmu ještě jednou vrátit. Film má být (nevíme do jaké míry) zasazený do Ria de Janeira.

Zdaleka nejzajímavější je však na celé zprávě jedna zdánlivě nenápadná zmínka. Jako spoluscenárista snímku je uvedený Steve Kloves! Ten je sice pod oběma předchozími díly Fantastických zvířat podepsaný jako producent a do větší či menší míry se scénářem jistě radil, ale jako jediná autorka byla vždy vedená pouze J.K. Rowling. Jednou z nejkritizovanějších věcí na Fantastických zvířatech: Grindelwaldových zločinech bylo právě to, jak Rowling píše. Je to na prvním místě literární autorka a na jejím druhém filmu to bylo strašně cítit.

Můžeme spekulovat o tom, že si buď sama Rowling anebo studio Warner vyžádali účast zkušeného filmového scenáristy, aby vyprávění třetího dílu série znovu nemělo stejné potíže a nešustilo papírem. Kloves je přitom odborník na slovo vzatý. Napsal scénář ke všem dílům Harryho Pottera kromě pětky a série byla většinou chválena za to, jakým způsobem se jí efektivně dařilo adaptovat knižní předlohu do filmové podoby. Klovesův zkušený pohled by tak mohl být přesně tím, co autorčiny nápady potřebují, aby fungovaly nejen na papíře, ale i v hrané podobě.

Zdroje: Deadline

Galerie: 6

Fantastická zvířata 3: Do světa kouzel se vrací scenárista Harryho Pottera, natáčení schváleno | Fandíme filmu Fantastická zvířata 3: Do světa kouzel se vrací scenárista Harryho Pottera, natáčení schváleno | Fandíme filmu Fantastická zvířata 3: Do světa kouzel se vrací scenárista Harryho Pottera, natáčení schváleno | Fandíme filmu Fantastická zvířata 3: Do světa kouzel se vrací scenárista Harryho Pottera, natáčení schváleno | Fandíme filmu Fantastická zvířata 3: Do světa kouzel se vrací scenárista Harryho Pottera, natáčení schváleno | Fandíme filmu Fantastická zvířata 3: Do světa kouzel se vrací scenárista Harryho Pottera, natáčení schváleno | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest