Star Wars: O čem měla být zrušená trilogie a co se v zákulisí děje

Star Wars: O čem měla být zrušená trilogie a co se v zákulisí děje | Fandíme filmu
Lucasfilm zrušil hvězdnou trilogii od tvůrců Hvězdných válek a další budoucnost ságy v kinech je dost nejasná. Jaké nesnáze ve studiu panují?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Vliv mělo hrát i to, že si Weiss a Benioff čerstvě prošli tvrdou kritikou od fanoušků, kterým se příliš nelíbila poslední sezona Hry o trůny. A u Star Wars existuje precedent, že se nespokojení fandové také umějí do tvůrců velice nevybíravě opřít, pokud se jim něco nelíbí (a to Poslední z Jediů měl na rozdíl od 8. řady Trůnů vynikající recenze). Scenáristé si tak nebyli úplně jistí, jestli chtějí v tak krátké době opět vstoupit do jámy lvové a znovu se vystavit enormnímu tlaku, jaký je u zavedených značek nevyhnutelný.

Ať už na závěrečné hodnocení mělo větší vliv to či ono, jde podle insiderů o definitivní ukončení spolupráce a neplatí smířlivá slova Kathleen Kennedy, která v oficiálním tiskovém prohlášení uvedla, že se v budoucnu mohou Dan a D.B. opět vrátit.

Celá situace by mohla značit větší problém uvnitř studia. Až na výjimečný průšvih se Solem sice Lucasfilm sází jeden dobře hodnocený hit za druhým, určitá nejasnost v tom, co přesně mají Star Wars být a kam míří, je tu už delší dobu. Nějaké menší neshody panovaly při natáčení Epizody VII, Gareth Edwards musel pod dohledem Tonyho Gilroye přetočit a přestříhat velkou část Rogue One. Phil Lord a Chris Miller byli nahrazeni Ronem Howardem v průběhu natáčení Sola. A Josh Trank, Colin Trevorrow a teď Weiss a Benioff se ani k natáčení svých projektů nedostali. Pozice šéfky Kathleen Kennedy by nicméně neměla být v ohrožení, vedení v ní má důvěru.

Otázkou ale zůstává, co bude dál. Samostatné spin-offy studio po neúspěchu Sola zrušilo. Sága Skywalkerů končí. S novou trilogií Riana Johnsona se podle insiderů stále počítá, ale není jasné na kdy. A trilogie Weisse a Benioffa je ze stolu. Do kin měla být uváděna v letech 2022, 2024 a 2026. To už ale neplatí a Lucasfilm musí hledat náhradní plán. Nedávno sice bylo potvrzeno, že jeden Star Wars film chystá šéf Marvelu Kevin Feige, nicméně to však nevypadá, že by jeho projekt mohl být do roku 2022 hotový, zvlášť s ohromným množstvím práce, které Feige má.

Co tedy s tím? Šéf Disneyho Bob Iger už dříve říkal, že to studio se Star Wars příliš napálilo a chce je nechat odpočinout, jen je možné, že ta pauza bude delší, než se původně předpokládalo. Mezitím na Disney+ vyplní mezeru Star Wars seriály. Za pár dní má premiéru The Mandalorian, chystají se Obi-Wan, Cassian Andor a The Mandalorian 2. Uvidíme, zda tady bude tvůrčí situace stabilnější.

Zdroje: Variety, THR

« Předchozí kapitola

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest