Star Wars: Filmy v kinech budou mít delší pauzu, sága Skywalkerů končí, chystá se nová éra

Star Wars: Filmy v kinech budou mít delší pauzu, sága Skywalkerů končí, chystá se nová éra | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 14 obrázků
Šéfové Disneyho a Lucasfilmu mluví o budoucnosti Hvězdných válek, na kterou si v kinech několik let počkáme.

Vedle představování Epizody IX se v posledních dnech Star Wars věnovaly také nastiňování další budoucnosti. O té hovořili šéf Disneyho Bob Iger a šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy. Oba dva v několika rozhovorech potvrdili základní skutečnost. Po premiéře Star Wars: The Rise of Skywalker bude definitivně uzavřená sága rodiny Skywalkerů a následně si Hvězdné války dají v kinech několikaletou pauzu. Tu zaplní seriály na službě Disney+, jako třeba chystaná série s Cassianem Andorem.

Pauza dá značce prostor k tomu, aby si odpočinula a diváci byli znovu hladoví. Tvůrci zároveň budou mít příležitost naplánovat další budoucnost. A to ne jeden film, ne trilogii, ale dalších deset let Hvězdných válek - Filmy, seriály, doplňková média a především to, jak všechno do sebe zapadá. Éra Skywalkerů byla prozkoumána skrz naskrz a je čas se přesunout do dalších historických období předaleké galaxie. Pořád to budou Hvězdné války, ale v úplně jiné době, ať už v dávné minulosti nebo naopak vzdálené budoucnosti.

Na další budoucnosti Star Wars pracuje kreativní rada, přičemž jmenovitě Kathleen Kennedy uvedla D.B. Weisse a Davida Benioffa (tvůrci seriálu Hra o trůny) a Riana Johnsona (Star Wars: Poslední z Jediů). Podle toho co Kennedy a Iger říkají to vypadá, že tvůrci úzce spolupracují a společně mapují budoucnost Star Wars a zároveň paralelně pracují na vlastních konkrétních filmech, které do téhle nové budoucnosti budou zasazené.

Nicméně, Kennedy ani Iger nechtějí vyložit svoje karty na stůl, takže není zcela jasné, jestli Johnson a Weiss s Benioffem chystají paralelní projekty, společný film nebo konkurenční projekty, ze kterých si Lucasfilm nakonec něco vybere. Kathleen Kennedy dále dodala, že konverzace o tom, co přesně bude dál, stále probíhají, ale rozhodnutí se pomalu rýsuje a příští měsíc by se měli všichni sejít a všechno si ujasnit. Takže pokud Lucasfilm k budoucnosti neprozradí nic bližšího do konce aktuálně probíhající Star Wars Celebration, můžeme předpokládat, že v následujících týdnech bližší podrobnosti přinesou americké filmové zpravodaje.

Kathleen Kennedy také uvedla, že na seriálech dostane možnost prosadit se celá řada nejrůznějších režisérů a režisérek, kteří následně dostanou důvěru a budou moci točit i budoucí celovečerní filmy. Kathleen také prozradila, že v Lucasfilmu věděli už před natáčením Síla se probouzí, že Epizoda IX uzavře ságu rodu Skywalkerů. A stejně tak věděli, že se v Epizodě IX vrátí imperátor Palpatine. Tvůrci dlouho neměli jasno v tom kdy a jak se vrátí, ale byli si jistí že jej zpátky přivést chtějí.

Zdá se tedy, že jakkoliv některým divákům může Epizoda IX připadat nostalgií skoro až přesycená, je to poslední příležitost, kdy se Hvězdné války mohou takhle výrazně ke známým věcem vracet. Pak začne úplně nová kapitola, která bude od současného historického období předaleké galaxie kompletně odříznutá. Už teď jsme zvědaví, co přinese.

Dole v galerii najdete první teaser plakát a fotky oficiálně zveřejněné Lucasfilmem.

Zdroje: Bloomberg, THR, EW, DJ Kevlar,

Galerie: 15

Star Wars: Filmy v kinech budou mít delší pauzu, sága Skywalkerů končí, chystá se nová éra | Fandíme filmu Star Wars: Filmy v kinech budou mít delší pauzu, sága Skywalkerů končí, chystá se nová éra | Fandíme filmu Star Wars: Filmy v kinech budou mít delší pauzu, sága Skywalkerů končí, chystá se nová éra | Fandíme filmu Star Wars: Filmy v kinech budou mít delší pauzu, sága Skywalkerů končí, chystá se nová éra | Fandíme filmu Star Wars: Filmy v kinech budou mít delší pauzu, sága Skywalkerů končí, chystá se nová éra | Fandíme filmu Star Wars: Filmy v kinech budou mít delší pauzu, sága Skywalkerů končí, chystá se nová éra | Fandíme filmu Star Wars: Filmy v kinech budou mít delší pauzu, sága Skywalkerů končí, chystá se nová éra | Fandíme filmu Star Wars: Filmy v kinech budou mít delší pauzu, sága Skywalkerů končí, chystá se nová éra | Fandíme filmu Star Wars: Filmy v kinech budou mít delší pauzu, sága Skywalkerů končí, chystá se nová éra | Fandíme filmu Star Wars: Filmy v kinech budou mít delší pauzu, sága Skywalkerů končí, chystá se nová éra | Fandíme filmu Star Wars: Filmy v kinech budou mít delší pauzu, sága Skywalkerů končí, chystá se nová éra | Fandíme filmu Star Wars: Filmy v kinech budou mít delší pauzu, sága Skywalkerů končí, chystá se nová éra | Fandíme filmu Star Wars: Filmy v kinech budou mít delší pauzu, sága Skywalkerů končí, chystá se nová éra | Fandíme filmu Star Wars: Filmy v kinech budou mít delší pauzu, sága Skywalkerů končí, chystá se nová éra | Fandíme filmu Star Wars: Filmy v kinech budou mít delší pauzu, sága Skywalkerů končí, chystá se nová éra | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest