Left Behind: Zachrání Bůh kariéru Nicolase Cage?

Left Behind: Zachrání Bůh kariéru Nicolase Cage? | Fandíme filmu
Nic Cage by si mohl zahrát ve filmové adaptaci křesťanského bestselleru o konci světa.

Když se člověk podívá na filmografii Nicolase Cage, musí žasnout nad tím, jakou měl tenhle herec v minulosti ruku při výběru rolí, režisérů, i pro cit ve střídání žánrů. Kde ale jsou ty časy kdy se upíjel k smrti (a po právu si za to odnesl z cen akademie zlatou sošku), svým protivníkům se stavěl tváří v tvář a nebál se hadíma očima počítat mrtvé. Řekněme si to popravdě. Univerzální herec, který potěšil v dramatu, thrilleru, romantice i akčním nářezu, má své nejlepší filmové roky dávno za sebou. Skončily někdy kolem roku 2005, kdy si střihnul jednu z posledních dobrých rolí ve výborném Obchodníkovi se smrtí režiséra Andrew Niccola. Od té doby jakoby se od Nickyho filmová štěstěna odvrátila.

Cage má tak v současné době zhruba tři možnosti, které by mohly pomoci zrestartovat (nebo alespoň nezhoršit) jeho vyhasínající kariéru. Tou první je nechat se naverbovat (spíš jako vedlejší postava) do filmu některého  „prodávanějšího“ kolegy nebo tvůrce, viz. Kick-Ass, nebo Expendables 3 (zatím nepotvrzeno), druhou je dabing, (film The Croods zatím působí slibně) a tou třetí, spíše úsměvnou, je „spojení sil s vyšší mocí“.

Do kin se totiž chystá reboot původně knižní náboženské série Left Behind (poprvé zfilmována v roce 2000 – v češtině s názvem Ponecháni napospas). Ta nás přenáší do světa, kde v jednu chvíli zmizí z planety všichni křesťané, a v nastalém chaosu na scénu vstupuje Antikrist, který slibuje brzké řešení situace. Hlavní hrdinové příběhu se pak postupně obracejí k Bohu a společně čelí jednadvaceti proroctvím popsaných v knize Zjevení (válka, zemětřesení, zatmění slunce atd.), aby nakonec společnými silami satana porazili.

Práce na scénáři již rozběhli Paul Lalonde a John Patus, kteří pracovali už na původní filmové trilogii, režírovat by měl nikdo „menší“ než Vic Armstrong, člověk, který světu přinesl takové „hity“ jako Joshua Tree s Dolphem Lungrenem nebo eskapády mladého Indiana Jonese. Vic dostal od studia 15milionů dolarů což je zhruba čtyřnásobek částky, kterou stála původní adaptace. Rád by prý látku představil širšímu publiku, čemuž má pomoc i obsazení Cage, do zatím blíže neurčené role. Nezbývá tedy než čekat zda se film v Americe (zemi s poměrně velkou náboženskou tradicí) alespoň částečně zaplatí.

Zdroje: Variety, THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest