The Frozen Ground: Nicolas Cage vs. John Cusack

The Frozen Ground: Nicolas Cage vs. John Cusack | Fandíme filmu
Nicolas Cage si opět zahraje zarputilého detektiva. Podaří se mu chytit vraha, který napadl striptérku Vanessu Hudgens?

Režisér Scott Walker je na poli velkých filmů nováčkem a jeho počin The Frozen Ground je jeho prvním, klasickým, dlouhometrážním filmem. Doposud našel odvahu pouze na jeden krátkometrážní. Walker je jak režisérem snímku tak i autorem scénáře. Do filmu obsadil již jedenkrát společně obsazenou dvojici Nicolas Cage - John Cusack (natočili spolu skvělý akčňák Con Air z roku 1997) a k nim přidal mladou muzikálovou hvězdu Vanessu Hudgens. Zatímco Hudgens směřuje ve své filmové kariéře vzhůru, i když nějaká vážnější role by jí určitě neuškodila, Cage se motá z jedné horší role ke druhé a již delší dobu nedokázal oslnit. John Cusack je na tom podstatně lépe. Role si vybírá pečlivěji a do ničeho se moc nehrne. Letos bude k vidění v thrilleru The Paperboy, ve kterém by mohl herecky oslnit.

O čem The Frozen Ground pojednává? Na Aljašce již 13 let řádí sériový vrah (Cusack), po kterém není ani stopy, avšak mrtvol mladých žen přibývá. Naděje vysvitne v okamžiku, kdy jedna z jeho potenciálních obětí (Hudgens) uprchne. Podaří se místnímu detektivovi (Cage) v nehostinné přírodě zasněžené divočiny vypátrat, kdo je zabijákem?

Trailer odhaluje možná až příliš anebo se režisér rozhodl riskovat tím, že vrahova postava je vlastně již dopředu známa. Představuje se nám jako zdánlivě morální občan, který má „milující“ rodinu a jen čas od času se jde vyřádit do stripklubu, kde si vyhlídne potenciální slečinku k ukojení svých choutek. Vannesa Hudgens ukazuje, že s nahotou nemá problémy. Působí velmi energicky a svůdně, což oko diváka (nejen mužského) jistě potěší. V traileru vypadá víc než dobře a ve vypjatých situacích předvádí, že i po dramatické stránce u ní došlo ke zlepšení. To se nedá říct o Cageovi. Ten má pořád ten svůj klasický kukuč a víc se toho o něm nedozvíme, protože trailer mu více prostoru nedává. Hudba upoutá pouze zpočátku a postupně přepne na nevýrazný podkres. Zajímavý náboj traileru se ke konci mění k rozpačitým pokusům vraha o „zbratříčkování“ se s místním detektivem. Což nevede k ničemu jinému než ke ztrátě napětí a očekávání. Snímek s nijak výrazným rozpočtem 25 milionů dolarů tak nebudí zrovna výrazná očekávání a ve výsledku může asi jedině překvapit. Zámořská premiéra je stanovena na 30. listopadu, česká prozatím vůbec.

Trailer z internetu věčně mizí (a asi není divu, protože působí značně nedokončeným dojmem), tak jeho přehrávání neodkládejte.


Frozen Ground - Trailer

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest