Alex Proyas chystá několik zajímavých sci-fi

Alex Proyas chystá několik zajímavých sci-fi | Fandíme filmu
Ztracený ráj se točit nebude, místo něj Proayas oťukává dva filmy a seriál.

Režisér Alex Proyas dal světu první díl kultovní Vrány, zajímavé sci-fi Smrtihlav (Dark City) nebo efektní a zábavné Já, robot. Jeho dalším filmem měl být fantasy epos podle knížky Johna Miltona s názvem Paradise Lost, nicméně kvůli vysokému rozpočtu, které by spolkly převážně náročné vizuální efekty, ho donutilo studio Legendary Pictures produkci prozatím zastavit. Tak se tedy Proyas začal věnovat jiným filmovým projektům, a hned o třech můžeme říci, že se také jedná o knižní adaptace, obsahující vědecko-fantastický element.

Prvním je The Unpleasant Profession of Jonathan Hoag, autora Roberta A. Heinleina, kde má titulární hrdina starosti z toho, že si nikdy nepamatuje, jak tráví přes den svůj čas, a proto si najme manželský pár soukromých detektivů, jejichž vyšetřování vede k tajemné postavě a děsivému zjištění.

Jako variantu další má režisér v notýsku poznamenáno natáčení pilotní epizody seriálu Evolve pro televizi ABC, založeného na trilogii románů Toxic City Tima Lebbona, v němž se skupinka lidí rozhodne nedbat „pravdivých informací“ vlády, že Los Angeles je toxicky zamořené území. Vydávají se do karanténní zóny a náhle zjišťují, že zbytky jejich rodin získali díky kontaminaci nadpřirozené schopnosti a vláda se je usilovně snaží zlikvidovat.

Třetí projekt nese název Amped a je dílem spisovatele Daniela H. Wilsona, jenž stojí i za Robopocalypsou, kterou na stříbrném plátně v roce 2014 představí režisér Steven Spielberg. Amped se stejně jako Robopocalypse odehrává v blízké budoucnosti a zabývá se otázkami morálky technologického vývoje. V tomto případě půjde o lidstvem vynalezené implantáty, určené pro jedince s nějakým druhem postižení, které jim propůjčí nadlidské dovednosti. Důsledky vynalezení této technologie se šíří rychle do celého světa a brzy jsou zavedeny nové zákony na potlačení svobody a práv takto uměle vylepšených lidí. Devětadvacetiletý Owen Gray, jenž technologickým vylepšením disponuje, se proto musí dát před nelítostnými úřady na útěk a pokusit se najít základnu v Oklahomě, o které koluje pověst, že veliká část upgradovaných lidí na tomto místě chce změnit svět. Ale bude to změna k lepšímu? Amped tak působí jako akční techno-thriller s temnou stylizací, s čímž by režisér neměl mít sebemenší problém, protože svou temnou fantasii bravurně předvedl již v prvních dvou jmenovaných titulech na začátku článku.

Vedle knižních adaptací Proyas zvažuje ještě adaptaci komiksovou - Mignolova Joe Golema. Co vy na to? Který z připravovaných projektů vás láká nejvíce?

Zdroje: Deadline, Collider, Collider II, Empire, THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest