Need For Speed: Obsazení a zápletka

Need For Speed: Obsazení a zápletka | Fandíme filmu
Na koho se ve filmu můžeme těšit? A bude mít děj něco společného s videoherními předlohami?

Celovečerní film podle populární herní série Need for Speed začíná pomalu získávat jasnější obrysy. Dlouho potvrzený Scott Vaughn (Act of Valor) se tedy ujme režie filmu podle scénáře George Gatinse, za volant upravených a drahých sporťáků nechá usednout Aarona Paula (seriál Perníkový táta), Imogen Poots (28 týdnů poté) a Dominica Coopera (Howard Stark z Kapitána Ameriky). Dějově si film půjde svou vlastní cestou a podle slov tvůrců máme očekávat „rychlou vysokooktanovou podívanou s prvky automobilové kultury ze 70. let“, nicméně o herního ducha série prý také ochuzeni nebudeme.

Hrubé načrtnutí děje pojednává o hlavním hrdinovi v podání Aarona Paula, jenž je pouličním jezdcem, který provozuje autodílnu za účelem upravování (tunění) drahých aut, aby v závodech svou rychlostí předčily ostatní vozy. Vše se ale změní ve chvíli, kdy je jeho nejlepší přítel zavražděn během automobilového závodu a tento trestný čin je nesprávně přisuzován právě Paulovi. Po propuštění z vězení hodlá hrdina spiknutí přijít na kloub a pomstít smrt svého přítele. Cooper si má zahrát bývalého řidiče Nascaru jménem Dino, jenž také vede podnik na vylepšování automobilů. Stojí za tím vším snad on? A jak do toho zapadá Imogen Poots, která s oběma dotyčnými pány v oblasti aut obchoduje?

Zápletka není na první pohled kdovíjak originální, hlavní otázkou ale zůstává, kolik prostoru ve scénáři vyplní adrenalinové závodění, a jestli se NfS bude více blížit duchem prvním třem dílům série Rychle a zběsile nebo se bude spíše inspirovat čtyřkou a pětkou, kde už naleštěné káry nejsou středem dění. Kamery se rozběhnou začátkem příštího roku a do kin titul přifrčí 7. února 2014.

Zdroje: Geek Tyrant, Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest