Zombieland 2: Podle prvních reakcí nás čeká nadupaná jízda, která se bez problémů vyrovná jedničce

Zombieland 2: Podle prvních reakcí nás čeká nadupaná jízda, která se bez problémů vyrovná jedničce | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 13 obrázků
Připravte se na návrat v čase o deset let zpátky v tom nejlepším slova smyslu.

První Zombieland byl v roce 2009 menším úkazem. Do v té době už docela vyčpělého zombie žánru dokázal totiž přinést pořádnou dávku svěžesti. Hlavně díky svému výbornému humoru, povedené akci, skvěle napsaným postavám a také hereckým výkonům se stal v podstatě instantní hitovkou. Od té doby ale uběhlo dlouhých deset let. Je tedy logické, že sequel s podtitulem Double Tap (Rána jistoty) mnoha lidem nepřišel po takto dlouhé době jako úplně dobrý nápad. Teď to ale vypadá, že tyto obavy nejspíš nebyly opodstatněné. První reakce amerických kritiků jsou totiž opravdu velmi pozitivní.

Drtivá většina z nich se shoduje na tom, že je druhý Zombieland stejně velká pecka jako jednička. Filmu se podle všeho podařilo zopakovat kouzlo originálu a přidat i něco navíc. Dvojka je jednoduše větší a epičtější, ale také ještě o něco vtipnější. Chválu dostávají tvůrci jak za práci se starými postavami, které si stále udržují skvělou chemii, tak i za zpracování nových postav, které naše staré známé prý skvěle doplňují a nepůsobí nijak rušivě. Asi nejlepším novým přírůstkem je pak podle mnoha lidí tak trochu jednodušší Madison (Zoey Deutch), která si pro sebe prý krade každou scénu, ve které se objeví. Celkově pak mezi herci panuje naprosto skvělá dynamika, jaká se jen tak nevidí.

I tak se ale našly nějaké ty výtky. Celý film je, hlavně co se příběhu týče, v podstatě stejný jako jednička a oproti ní toho nepřináší moc nového. Jen toho přináší mnohem více. Double Tap je v mnoha ohledech sice lepší než první díl, bohužel však už není tak skvěle překvapivý. I tak by ale měl být Zombieland 2 naprostá povinnost pro všechny, kterým se jednička líbila. 

Zombieland 2: Rána jistoty pojednává o tom, že po deseti letech hordy zombies prořídly a život naplnil stereotyp. To vede k odchodu Little Rock (Abigail Breslin) z party. Columbus (Jesse Eisenberg), Wichita (Emma Stone) a Tallahasse (Woody Harrelson) se vydávají na záchranou misi, na které potkají úplně nové „super zombie“, jež budou silnější a odolnější než ty, s nimiž se doposud setkali.

Dále hrají Zoey Deutch, Rosario Dawson, Bill Murray, Avan Jogia, Dan Aykroyd, Thomas Middleditch či Luke Wilson. Režíruje opět Ruben Fleischer, scénář znovu psali Rhett Reese a Paul Wernick, nově se podílel také David Callaham. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 24. října 2019.

Zdroj: ScreenRant

Zombieland

08.10.2009 | USA
Komedie, Horor
Info o filmu

Galerie: 14

Zombieland 2: Podle prvních reakcí nás čeká nadupaná jízda, která se bez problémů vyrovná jedničce | Fandíme filmu Zombieland 2: Podle prvních reakcí nás čeká nadupaná jízda, která se bez problémů vyrovná jedničce | Fandíme filmu Zombieland 2: Podle prvních reakcí nás čeká nadupaná jízda, která se bez problémů vyrovná jedničce | Fandíme filmu Zombieland 2: Podle prvních reakcí nás čeká nadupaná jízda, která se bez problémů vyrovná jedničce | Fandíme filmu Zombieland 2: Podle prvních reakcí nás čeká nadupaná jízda, která se bez problémů vyrovná jedničce | Fandíme filmu Zombieland 2: Podle prvních reakcí nás čeká nadupaná jízda, která se bez problémů vyrovná jedničce | Fandíme filmu Zombieland 2: Podle prvních reakcí nás čeká nadupaná jízda, která se bez problémů vyrovná jedničce | Fandíme filmu Zombieland 2: Podle prvních reakcí nás čeká nadupaná jízda, která se bez problémů vyrovná jedničce | Fandíme filmu Zombieland 2: Podle prvních reakcí nás čeká nadupaná jízda, která se bez problémů vyrovná jedničce | Fandíme filmu Zombieland 2: Podle prvních reakcí nás čeká nadupaná jízda, která se bez problémů vyrovná jedničce | Fandíme filmu Zombieland 2: Podle prvních reakcí nás čeká nadupaná jízda, která se bez problémů vyrovná jedničce | Fandíme filmu Zombieland 2: Podle prvních reakcí nás čeká nadupaná jízda, která se bez problémů vyrovná jedničce | Fandíme filmu Zombieland 2: Podle prvních reakcí nás čeká nadupaná jízda, která se bez problémů vyrovná jedničce | Fandíme filmu Zombieland 2: Podle prvních reakcí nás čeká nadupaná jízda, která se bez problémů vyrovná jedničce | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest