Box Office: Will Smith se svým starým hitům nepřiblížil

Box Office: Will Smith se svým starým hitům nepřiblížil | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
Diváci radši zašli na Addamsovic rodinku v klasických 24 snímcích nebo Jokera.

Hlavní novinkou víkendu je akční sci-fi Blíženec, druhý film Anga Leeho natočený ve 120 snímcích za sekundu. Režisérova Ulička slávy v roce 2016 dost pohořela, tentokrát se vsadilo na hvězdné charisma Willa Smithe, a přesto to s 20,5 miliony nevyšlo. V prvé řadě jen 14 kin v Americe zvládne film promítat blízko tomu, jak si režisér zřejmě přeje. Tím pádem je celá marketingová kampaň postavená na "dechberoucím vizuálu" naprosto mimo, protože diváci ideální projekce nenajdou a tak radši zůstanou doma. Zbytek musel přejít k maximálně 60 snímkům nebo klasické 24snímkové konverzi. Mimo to, že diváky už od Hobita moc dobře tyhle "nefilmově" vypadající filmy nelákají, tentokrát k tomu byly i dost špatné novinářské recenze, kde se skloňoval špatný scénář. Mohl z toho být druhý Looper, ale nesmělo by to místo 40 milionů stát čtyřikrát tolik.

Ještě horší recenze dostala komedie Jexi o mobilní aplikaci, které se rozhodne svým majitelům znepříjemňovat život. Jde o poslední kinařský film distributora CBS Films, který se rozhodl přejít k produkci filmů pro CBS streamovací službu. Jexi se tedy vhodila do kin, aby byl od ní pokoj, a jsou z toho 3 miliony.

Solidní start tak potkal jedině Addamsovu rodinu, animák ve stylu Hotelu Transylvánie, debutoval se 30,2 milionu dolarů. Pro distributory United Artists a MGM jde o jejich nejlepší premiéru společnou. Materiál samozřejmě trefil všechny generace, od babiček a dědů pamatující komiksy nebo šedesátkový seriál, přes rodiče vyrůstajících na devadesátkových filmech až po děti, kteří Addamsovic uvidí poprvé. Nechyběl ani marketing lákající na množství známých jmen a spoustu crossproma v cereáliích a čokoládách. Film chytře startuje dřív před Halloweenem, aby nemusel soupeřit se Zlobou od Disneyho a Zombielandem 2. Pokud se bude opakovat výdrž Hotelů Transylvánie, tak čekejte něco okolo stovky z Ameriky, což je naprostá paráda, protože animák stál jenom 24 mega. Srovnejme to se Sněžným klukem za 75 milionů, který teprve teď překonal globálně 108 milionů.

Parádní start ale zažívá i korejský import Parazit, který ze tří kin vytřískal 376 000 dolarů, což je nejlepší výkon na jedno kino tento rok a devátá nejlepší tržba na kino všech dob. Ocenit musíme tuhle tržbu i kvůli tomu, že jde o čistě zahraniční film bez jakýchkoli známých jmen. Ano, Bong Joon-Ho je velké jméno mezi cinefily, ale tohle jenom filmoví nadšenci nezaplatili. Uvidíme, jak se filmu podaří ve více kinech. Mimo La La Landu většina obdobných festivalových filmů v širším nasazení často zkrachuje. Vzpomeňme na Steva Jobse, Mistra nebo Strom života.

Jedničku víkendu si podržel Joker, který spadl jenom o 43 % dolů na 55 milionů dolarů. Po deseti dnech promítání v Americe je komiksovka na 192 milionech. Za pár dní padne To Kapitola 2 s 207 mega a Warneři budou mít z klauna největší domácí film tohoto roku. Ten propad 43 % je mimochodem nejlepší propad pro široce nasazený komiksový / superhrdinský film, i když šlo o desetinná čísla v případě Wonder Woman (43,3 %) a procento v případě Black Panthera (44 %). V zahraničí se Joker taky neztratil a už tam sedí na 351 milionech, což mu dává 544 mega globálně. To Kapitolu 2 se 460 miliony už překonal, další meta je Hobbs & Shaw se 760 miliony.

Panství Downton s rozpočtem 13 milionů sedí na 82,6 milionu v USA a 152 mega celosvětově. Zlatokopky se v pátém víkendu blíží ke stovce z Ameriky, zatím jsme na 98 milionech. Globálně utrženo 121 milionů dolarů. Velice dobře se trochu v ústraní daří životopisné Judy, která sází na Oscarovou Renée Zellweger. Film je už v 1600 kinech a tento víkend to dělá 3,2 milionu a skoro patnáctku z Ameriky. Příští týden nás čeká další kandidát na sošky, Jojo Rabbit od Taiky Waititiho. 

Zdroj: Forbes

Galerie: 4

Box Office: Will Smith se svým starým hitům nepřiblížil | Fandíme filmu Box Office: Will Smith se svým starým hitům nepřiblížil | Fandíme filmu Box Office: Will Smith se svým starým hitům nepřiblížil | Fandíme filmu Box Office: Will Smith se svým starým hitům nepřiblížil | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest