To 2: Jak probíhalo digitální omlazování dětských herců

To 2: Jak probíhalo digitální omlazování dětských herců | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 6 obrázků
Jen málokdy je třeba omladit někoho nezletilého.

Když se studio Warner rozhodlo dát před lety zelenou nové velkofilmové adaptaci klasického hororu To od Stephena Kinga, bylo nutné učinit důležité rozhodnutí. Více než tisícistránková kniha totiž neustále přeskakuje mezi dvěma časovými rovinami a hlavní hrdiny tedy sledujeme jak v dospělosti, tak v jejich dětských letech. V této podobě by ale příběh byl nejspíš nezfilmovatelný, bylo tedy učiněno razantní rozhodnutí příběh rozdělit na dětskou a dospělou část. Jednička pak v kinech v roce 2017 nahromadila obrovskou kupu peněz i s poměrně malým rozpočtem.

Jedním z hlavních důvodů mohlo být skvělé obsazení dětských herců, jejichž vzájemná chemie a viditelné kamarádství film vystřelovaly o úroveň výš. Při natáčení pokračování se tedy tvůrci samozřejmě nechtěli zbavit toho nejchválenějšího aspektu originálu a dětské herce do rolí navrátili alespoň pomocí flashbacků. Problémem byl ale fakt, že většina z nich v uplynulé době docela povyrostla a k vyřešení této zapeklité situace se sáhlo po digitálním omlazování. Takové typy úprav ale nejčastěji vídáme u starších lidí, jakým procesem si tedy zaúkolovaní animátoři prošli?

Nejprve bylo potřeba důkladně nastudovat první film a u každého herce co nejpřesněji zanalyzovat jejich podobu jako podklad pro omlazování. Při sledování ale tvůrci došli k závěru, že děti se v průběhu jedničky mírně mění a dospívají prakticky každou scénu, což každý divák jednoduše buď přehlédne, nebo odpustí, a snažit se vytvořit jednotnou verzi mladšího vzhledu bylo tedy prakticky nemožné. Nakonec muselo dojít k mnoha kompromisům a výsledné předlohy k omlazení byly spíše obecné a zjednodušené. Děti bylo nutné omladit v celkem dvou stech záběrech a nejdrastičtějšími úpravy si prošli Jeremy Ray Taylor (Ben) a Finn Wolfhard (Richie). Taylor od prvního filmu výrazně zhubl, animátoři tedy pomocí počítačů přidali tuk do jeho tváří i břicha. Wolfhardovi se údajně změnily při dospívání také struktura a praporce obličeje a bylo nutné je pozměnit.

U obou herců bylo také třeba výrazně zmenšit jejich výšku, jelikož značně nabrali na centimetrech. Poupravit hlasy následně potřebovali téměř všichni. Nejtěžší bylo prý najít balanc mezi efektem a realitou, jelikož tvůrci rozhodně nechtěli digitálními úpravami ovlivnit jednotlivé herecké výkony. Jediná, komu se digitální hrátky nakonec vyhnuly, byla prý Sophia Lillis coby Beverly, která se od natáčení originálu prý téměř nezměnila. Jestli se omlazování nakonec povedlo, to už posuďte sami.

Zdroj: IndieWire

Galerie: 7

To 2: Jak probíhalo digitální omlazování dětských herců | Fandíme filmu To 2: Jak probíhalo digitální omlazování dětských herců | Fandíme filmu To 2: Jak probíhalo digitální omlazování dětských herců | Fandíme filmu To 2: Jak probíhalo digitální omlazování dětských herců | Fandíme filmu To 2: Jak probíhalo digitální omlazování dětských herců | Fandíme filmu To 2: Jak probíhalo digitální omlazování dětských herců | Fandíme filmu To 2: Jak probíhalo digitální omlazování dětských herců | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest