Koupí Disney po Star Wars ještě Transformers?

Koupí Disney po Star Wars ještě Transformers? | Fandíme filmu
Tahle zpráva je dost možná z říše fám a drbů, ale jestli je na ní alespoň zrnko pravdy, možná si nás jednou Mickey Mouse podmaní všechny.

Jedna věc je jistá. Disney hraje ve velkém. Sám o sobě vždy patřil mezi jednoho z největších hráčů na poli zábavy a následně začal skupovat ještě další subjekty. Nejprve všechny před několika lety překvapil nákup Pixaru (filmové studio), pak přišel Marvel (komiksové vydavatelství s filmovou divizí) a nakonec Myšáci schramstli LucasFilm. Co všechno Disney díky obchodu získal, se můžete dočíst v naší nedávné novince. Teď MTV přišla se zprávou, že Disney uvažuje také o koupi hračkářské firmy Hasbro! MTV tvrdí, že vše je ve stádiu prvotních jednání, nicméně pokud by k obchodu nakonec opravdu došlo, byl by z Disneyho gigant netušených rozměrů.

Vezměme v potaz už třeba skutečnost, že Hasbro pro Disneyho vyrábí hračky a deskové hry s jeho motivy. Po nákupu by najednou mohl Disney všechno vyrábět pod vlastní střechou. Daleko zajímavější je ale samozřejmě obří balík značek, které Hasbro vlastní. Pokud zmíníme jen ty nejdůležitější, tak jsou to deskové hry jako Monopoly nebo Scrabble, hračky, mezi kterými najdete G.I. Joe, Action Mana, My Little Pony nebo Transformers a RPG hry Magic: The Gathering a Dungeons & Dragons. K řadě hraček a her pak vznikají knížky (obzvlášť Forgotten Realms a Dragonlance jsou bohaté světy, do kterých se často noří i čeští čtenáři), komiksy, animované seriály a samozřejmě i hrané filmy.

Transformers patří mezi jednu z nejúspěšnějších sérií všech dob, G.I. Joe na nás chystá druhý díl, viděli jsme Bitevní loď, do budoucna se plánují minimálně Ouija nebo Monopoly, ale spekuluje se také o celé řadě dalších „herních adaptací“. A tohle všechno by mohl Disney spolknout. Připomínáme, že zatím jde pouze o možné zákulisní diskuse (a kdo ví jestli), nicméně s jídlem roste chuť a Bob Iger, současný ředitel studia, bude vládnout ještě do roku 2015, tak uvidíme, jestli se před odchodem nebude chtít ještě blýsknout.

Zdroj: MTV

My Little Pony: The Movie

24.09.2017 | USA, Kanada
Komedie, Dobrodružný, Animovaný, Fantasy, Rodinný, Hudební
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest