G.I. Joe 2: První trailer je tady...už zase

G.I. Joe 2: První trailer je tady...už zase | Fandíme filmu
Jak jistě víte, G.I. Joe 2 byl zhruba o půl roku odložen. Reklamní kampaň tak právě dnes začala nanovo. A jak pokračuje 3D konverze?

G.I. Joe 2 to vůbec nemá jednoduché. Po vlažném úspěchu prvního dílu se studio rozhodlo vyměnit režiséra a sérii částečně restartovat. Vyměnila se velká většina původních postav a události prvního filmu se sice neškrtly, ale zároveň se k nim nikdo nijak zvlášť nehlásil. Režisérem druhého filmu se navíc stal John Chu, který do té doby dělal jenom taneční filmy, a G.I. Joe: Odveta najednou bylo všem pro legraci. Jenže pak se podařilo obsadit Bruce Willise, Raye Stevensona a především Dwaynea „The Rocka“ Johnsona, Paramount nás začal bombardovat energetickými trailery a většina z nás začala věřit, že by z G.I. Joe 2 mohla být celkem zábavná pitomost, jako stvořená pro velká plátna a burácející reproduktory multiplexů.

Jenže ouha. Uprostřed léta byla premiéra z ničeho nic skoro o rok odsunuta a objevily se zákulisní zvěsti, podle kterých je to především kvůli tomu, že je film naprosto mizerný a studio se ho snaží dodatečně zachránit v postprodukci. John Chu dostal za úkol přitočit několik málo dalších scén s Channingem Tatumem, jehož popularita začala letos prudce narůstat a který měl v první verzi jen malou roli, a konvertovat celý film do 3D, aby se dal dobře prodat na rychle rostoucích mezinárodních trzích, kde třetí rozměr stále frčí.

Všichni komentátoři se však ptali, jestli mírné finanční přilepšení, které dražší vstupné přinese, může vůbec pokrýt náklady na konverzi a cenu za zdvojenou reklamní kampaň, a co vlastně „nová“ reklamní kampaň hodlá ukazovat, když už máme půl roku důkladné propagační masáže za sebou. Teď jsme na druhou část otázky konečně dostali odpověď. Je tady „první“ trailer znovunastartované kampaně a vše je na první pohled při starém. Opět dostáváme dynamický sled záběrů, po jejichž zhlédnutí lze jen těžko věřit, že by byl film opravdu tak katastrofální, jak se doposud šuškalo, opět sledujeme přestřelenou akci, opět ty staré známé tváře. Dostáváme ale také další nové záběry, takže se můžete spolehnout, že v březnu ve filmu neuvidíte zhola nic, co by vás mohlo překvapit, Tatumova postava má o chloupek víc prostoru a tu a tam jakoby některé záběry přímo zvaly k ponoření do třetího rozměru. Nicméně to může být jen pocit.

Co je důležité je fakt, že John Chu se na 3D konverzi podílí, osobně dohlíží na úpravě každého záběru a tvrdí, že díky svým zkušenostem se skutečnou 3D kamerou dbá na to, abychom se nedočkali pouze tradičního prohloubení pozadí, jak bývá u konverzí zvykem. Jeho film prý navíc měl to štěstí, že už při původním natáčení Chu často pořizoval záběry s poměrně velkou hloubkou scény a vyhýbal se příliš zběsilému střihu, takže by měl být natočený materiál pro konverzi poměrně vhodný. Přesto se prý Chu snaží studio přesvědčit, aby ho dodatečně nechalo natočit několik scén přímo se skutečnou 3D kamerou. Osobně pochybuji, že to Paramount povolí a ani si nejsem jistý, jestli by to výsledku nějak výrazně pomohlo, nicméně je dobré slyšet, že režisérovi záleží na tom, aby film dopadl jak jen nejlépe je to možné. Budeme držet palce a doufat, že z toho nakonec ta výplachová zábava plná efektních akčních scén přeci jen bude.

 

G.I. Joe 2: Trailerová kampaň opět začíná

 

Zdroj: MTV

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest