Reykjavik: Michael Douglas bude Ronaldem Reaganem

Reykjavik: Michael Douglas bude Ronaldem Reaganem | Fandíme filmu
Michael Douglas se představí jako americký prezident v politickém dramatu z dob studené války. Vše pod produkčním dohledem Ridleyho Scotta.

Politická dramata patří neodmyslitelně ke světu filmu a určitě není na škodu, když scénář vychází z reálných historických událostí. To je přesně případ chystaného snímku Reykjavik, jehož by se rád ujal režisér Mike Newell. Ten má opravdu široké pole působnosti, jelikož v jeho režisérské filmografii můžete nalézt například britskou komedii Čtyři svatby a jeden pohřeb, romantické drama Úsměv Mony Lisy, fantasy hit Harry Potter a Ohnivý pohár nebo finanční propadák Princ z Persie: Písky času.

Připravovaný snímek se bude odehrávat v době studené války a měl by popisovat tehdejší jednání mezi americkým prezidentem Ronaldem Reaganem a jeho sovětských protějškem Michailem Gorbačovem, kteří se sešli 11. října 1986 v hlavní městě Islandu, aby pokročili v rozpravě ohledně omezení počtu zbraní hromadného ničení. Tento bipolární summit byl do značné míry ovlivněn katastrofou v sovětské jaderné elektrárně v Černobylu, kde došlo 26. dubna téhož roku k havárii 4. reaktorového bloku, což vyústilo v nejhorší jadernou havárii v dějinách lidstva. Tato devastující událost posílila dobové tendence směřující k omezení jaderných arzenálů, ale především dopomohla k prvnímu opravdu plodnému setkání v Reykjavíku, kde sice nedošlo k celkové dohodě, ale alespoň se začalo věcně hovořit o konkrétních opatřeních a problémech.

O režírování Reykjaviku uvažoval i Ridley Scott (Prometheus, The Counselor), nicméně nakonec zřejmě převezme tuto úlohu Newell, přičemž Scott u projektu zůstane v roli producenta. Scénář má na svědomí Kevin Hood, jenž napsal například životopisné drama Vášeň a cit z roku 2007. Finančně se snímku ujala produkční společnost Participant Media, která už má zkušenosti s projekty podobného rázu. Stojí například za oscarovým dokumentem Nepříjemná pravda režiséra Davise Guggenheima. Rozpočet by měl být skromných 10 milionů dolarů a natáčení startuje v březnu příštího roku v Německu.

Nedávno prosákly na povrch i první informace o hereckém obsazení. V pořadí 40. prezidenta Spojených států a jednoho z představitelů konzervativní revoluce si střihne Michael Douglas (Zkrat, Last Vegas). Douglas je na první pohled ideálním kandidátem na ztvárnění charismatem překypujícího Reagana, tudíž se jedná o podobně podařený casting, jako je tomu v případě Spielbergova Lincolna, kde se jako 16. prezident nejmocnější země světa představí Daniel Day-Lewis. Podrobnosti o obsazení dalších rolí zatím nebyly zveřejněny, tudíž můžeme jen hádat, komu bude svěřena role sovětského vůdce Michaila Gorbačova.

Zdroj: THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest