Warm Bodies: Shakespeare, Stmívání a zombies

Warm Bodies: Shakespeare, Stmívání a zombies | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Vypadá to jako další nadpřirozená romance pro mládež, ale ve skutečnosti tenhle film připravuje autor parádního 50/50! AKTUALIZOVÁNO o první záběr z filmu.

AKTUALIZACE: Na konec novinky přidáváme halloweenské video, ve kterém můžete vidět úplně první záběry z filmu. Jedná se pouze o několik málo sekund a ochutnávku ze soundtracku, nicméně oficiální facebook filmu slibuje, že trailer uvidíme už opravdu brzy, tak snad v něm zůstane stejně optimistická nálada, jakou si udržuje tohle "kostymérské" video.

Když člověk vidí těch prvních pár posterů na novinku Warm bodies, skoro čeká, že na něj pobledlý  mladík z plakátu vycení tesáky a začne ho sladkým hláskem lákat na nějaký sequel nebo spin-off Stmívání (zvlášť když víme, že tahle novinka spáda pod křídla studia Summit Entertainment jehož nejsilnější a nejvýdělečnější značkou je právě Twilight) Ale něco tady nehraje. Kde je Bella, kde je Edward, kde jsou zuby? Tady půjde evidentně o něco jiného, byť bledé tváře, mezidruhová love story i divácká cílovka zůstávají na první pohled plus mínus stejné. 

Hlavním hrdinou příběhu odehrávajícího se v blíže nespecifikované postapokalyptické budoucnosti je totiž zombie teenager R. Ten se potlouká kolem letiště, bydlí v opuštěném Boeingu, a když to na něj přijde, vyráží na „vycházky“, jejichž hlavní náplní je pojídání ještě teplých lidských mozků a „nasávání“ vzpomínek umírajících obětí. Zažitá praxe se ale změní ve chvíli, kdy hrdina pozře zamilovaného mladíka Perryho Kelvina a nasaje jeho lásku k dívce Julii. Perry sice umírá, ale z příběhu nemizí a stává se jakýmsi alter egem hlavní postavy, s kterým R pravidelně probírá svoje duševní pochody. Netřeba podotýkat, že tahle netypická love story s sebou nese celou řadu zapeklitých a absurdních situací, které by samy o sobě mohly být v lepším případě zárukou kvalitní zábavy, ať už jde o propašování živé Julie do tábora nemrtvých nebo naopak snaha R vydávat se za živého, když je jeho milá unesena. Bystřejším z vás navíc jistě neunikla nenáhodná shoda jmen (R a Julie), se jmény nejznámější zamilované dvojice z pera Williama Shakespeara, a tudíž správně tušíte, kde čerpal autor knižní předlohy, spisovatel Isaac Marion, část své inspirace. Chutná těla (tak se román jmenuje v češtině) mají pozitivní kritické ohlasy, dobře se prodávají a navíc reinkarnují - byť v netradiční podobě - jedno z nejvděčnějších čtenářských témat. Bylo tedy jen otázkou času kdy tuhle „zombie-shakespearovskou“ romanci někdo zfilmuje.

Tím vyvoleným je Jonathan Levine. Režisér, který už si během své kariéry vyzkoušel jak horror (Všichni milují Mandy Lane), tak dramatickou komedii (Bláznovství, 50/50) a díky tomu má pro tenhle žánrový mix solidní předpoklady. Navíc má kvalita jeho filmů vzestupnou tendenci a nevidím důvod, proč by v tomto trendu nemohla Chutná těla pokračovat, zvlášť když mu bude krýt záda kvalitní herecký ansábl. V jeho čele stojí představitel R, Nicholas Hoult, který má slušně našlápnuto a příští rok nás kromě Warm Bodies bude bavit hned v několika potencionálních hitech – Mad Max: Fury road a Jack zabiják obrů, Julii ztvární sladká Theresa Palmer (zatím spíš průměrné snímky jako Čarodějův učeň nebo Jsem číslo čtyři), Perryho Kelvina si vezme na starost Dave Franco (bratr slavnějšího Jamese) a třešničkou na dortu bude John Malkovich, jehož filmy asi netřeba zmiňovat, v roli Juliina otce, generála Grigia.

Nechci to zakřiknout, ale zatím to vypadá dobře, nemyslíte? V zámoří bude mít snímek premiéru 1. února 2013.

Warm Bodies: První stopáž z filmu

 

 

Zdroje obrázků: Movie Insider, Collider, USA Today, Shock Till You Drop

Galerie: 8

Warm Bodies: Shakespeare, Stmívání a zombies | Fandíme filmu Warm Bodies: Shakespeare, Stmívání a zombies | Fandíme filmu Warm Bodies: Shakespeare, Stmívání a zombies | Fandíme filmu Warm Bodies: Shakespeare, Stmívání a zombies | Fandíme filmu Warm Bodies: Shakespeare, Stmívání a zombies | Fandíme filmu Warm Bodies: Shakespeare, Stmívání a zombies | Fandíme filmu Warm Bodies: Shakespeare, Stmívání a zombies | Fandíme filmu Warm Bodies: Shakespeare, Stmívání a zombies | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest