Mosul: Režiséři Avengers přinášejí válečný film v arabštině

Mosul: Režiséři Avengers přinášejí válečný film v arabštině | Fandíme filmu
AGBO/Netflix
Zobrazit dalších 6 obrázků
Bratři Russoovi se ujali produkce nebývale věrně zpracovaného válečného dramatu.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

O originální vzezření šlo i bratrům Russoovým. Pomáhá tomu prý hlavně fakt, že v obsazení najdeme úplně nové tváře a žádné hvězdy. Filmu to jednoduše přidává na autentičnosti. Kromě toho podle nich snímek přinese hlavně americkým divákům dosud neviděnou perspektivu na celý konflikt. A to hlavně díky tomu, že děj neuvidí klasicky z pohledu amerického vojáka, nýbrž z pohledu samotných Iráčanů. 

Film si už odbyl svou mezinárodní premiéru v Benátkách, přičemž první recenze jsou poněkud rozpačité. Kritici se obecně shodují na tom, že se Mosulu daří opravdu efektivně, detailně a brutálně vykreslit samotný konflikt. Vyzdvihována je hlavně výbušná akce, která je nebývale realistická, i přesto jí však nechybí napětí ani adrenalin. Vyzdvihován je pak představitel hlavní role majora Jaseema Suhail Dabbach, který podle všeho podává opravdu srdcervoucí a přesvědčivý výkon. Jinak však snímek nijak extrémně nevyčuhuje, spíše upadá do šedého průměru. Kamenem úrazu je pak podle všeho scénář, hlavně tedy dialogy. Ty prý postrádají jakýkoliv hlubší smysl. Jakoby na sebe prostě postavy pouze pokřikovaly generické hlášky. Ani práce se samotnými postavami není nijak závratná. Režiséru Carnahanovi se prý naštěstí podařilo u postav vyhnout klasickým muslimským stereotypům, místo nich však na jednotlivé postavy napasoval škatulky z klasických amerických akčňáků. Většina hrdinů tím pádem není nijak výjimečná a v paměti moc nezůstanou. Když si to shrneme, Mosul vypadá na válečný film s působivým zpracováním, který však drží zpátky ne moc dobře zvládnutý příběh. I tak by si z filmu ale divák měl podle všeho odnést opravdu silný zážitek.

K tomu ještě přidáváme oficiální trailer.

Zdroje: Deadline, SlashFilm, Variety

« Předchozí kapitola

Galerie: 7

Mosul: Režiséři Avengers přinášejí válečný film v arabštině | Fandíme filmu Mosul: Režiséři Avengers přinášejí válečný film v arabštině | Fandíme filmu Mosul: Režiséři Avengers přinášejí válečný film v arabštině | Fandíme filmu Mosul: Režiséři Avengers přinášejí válečný film v arabštině | Fandíme filmu Mosul: Režiséři Avengers přinášejí válečný film v arabštině | Fandíme filmu Mosul: Režiséři Avengers přinášejí válečný film v arabštině | Fandíme filmu Mosul: Režiséři Avengers přinášejí válečný film v arabštině | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest