Nádherné bytosti: Mix Harryho Pottera s Twilightem

Nádherné bytosti: Mix Harryho Pottera s Twilightem | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Když dojdou remaky, recyklujte. Nebo snad tahle adaptace fantasy románu pro mládež bude v nečem jiná?

Harry Potter, Twilight, Hunger Games. Co dál? Jsem číslo čtyři neuspělo, nevýrazný Percy Jackson to zkusí znovu příští rok. Ale to nejsou ani zdaleka poslední fantastické romány pro mladé, které se podívají na stříbrné plátno. Nedávno jsme vám představili například Mortal Instruments a dnes se pro změnu podíváme na Beautiful Creatures, které u nás vyšly pod názvem Nádherné bytosti.

Příběh se odehrává v zajímavém prostředí amerického jihu, se kterým jsou obvykle spojovány především příběhy o vúdú a africké magii, nicméně Nádherné bytosti na první pohled vypadají jako něco malinko jiného.  Podíváme se do malého zapadákova v Jižní Karolíně, kde se nestalo nikdy nic zajímavého, dokud se sem nepřistěhuje hrdinka Lena. Ta se snaží ukrýt skutečnost, že pochází z prastarého rodu „zaklínačů“, vládne nadpřirozenou mocí, ale také ji pronásleduje prastará kletba. Jedinou nadějí by pro ni mohl být místní nepochopený mladík Ethan, který Lenu z nějakého důvodu už delší dobu vídá ve svých snech.

Jak sami vidíte, na první pohled Nádherná stvoření působí jako jakýsi mix Twilightu (zamilovaní puberťáci) s Harry Potterem (nezletilí kouzelníci) a román je často označování jako „gotický“ takže nás možná čeká pořádné emo. Na druhou stranu se projektu ujal poměrně slušný tvůrčí tým, takže by to nakonec nemusela být až taková tragédie, posuďte sami:

Scénář a režii dostal na starost romantický rutinér Richard LaGravenes, nicméně se mu podařilo sehnat velice zajímavé obsazení. Hlavní hrdinku Lenu si zahraje neznámá Alice Englert, ale pak už to jede. V roli Ethana uvidíme Aldena Ehrenreicha, který se poměrně slušně představil v Coppolově snímku Tetro a ke spolupráci si ho vyhlédl i Woody Allen. Emma Thompson si zahraje dvojroli náboženské fanatičky paní Lincolnové, které se zmocní temná čarodějnice Sarafine. Jeremy Irons si zahraje hrdinčina tajuplného strýčka. Viola Davis (nominovaná na Oscara za Černobílý svět a Pochyby) si zahraje místní knihovnici a čarodějku, která se stará o Ethana po smrti jeho matky. Emmy Rosum (talentovaná mladá herečka, nominovaná za Fantoma Opery z r. 2004 na Zlatý globus) si zahraje Leninu sestřenici Ridley, ze které se stane zlá čarodějka, Thomas Mann (Project X, Jeníček a Mařenka) si zahraje nejlepšího kamaráda Leny a konečně Kyle Gallner (Red State Kevina Smithe) se objeví v roli mladšího bratra sestřenice Ridley.

Studio má nakoupená práva i na další knihy, a pokud se první film setká s úspěchem, čekají nás samozřejmě další díly. Natáčení nedávno skončilo a premiéra je stanovena na 15. února 2013 (u nás na 14. února). Dole v galerii najdete první fotky z filmu.

Galerie: 3

Nádherné bytosti: Mix Harryho Pottera s Twilightem | Fandíme filmu Nádherné bytosti: Mix Harryho Pottera s Twilightem | Fandíme filmu Nádherné bytosti: Mix Harryho Pottera s Twilightem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest