Rambo 5: V našich kinech jsme viděli desetiminutovou scénu, která byla v USA vystřižena

Rambo 5: V našich kinech jsme viděli desetiminutovou scénu, která byla v USA vystřižena | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Čeští diváci mají kliku, Američané a Britové naopak v kinech ostrouhají.

Rambo: Poslední krev rozhodně není taková pecka, jak jsme si všichni přáli, ale určitě má světlé momenty. Jedním z nich je úvodní scéna, v níž se vietnamský veterán (Sylvester Stallone) pokouší vystopovat a zachránit trojici turistů, kteří se za hustého deště ztratili v hornatém terénu uprostřed lesů. Nechci příliš spoilerovat, neboť scéna opravdu patří k těm povedenějším, leč vyvrcholením je záchrana jedné z postav před prudkým přívalem vody, jenž se nekontrolovatelně valí z kopce dolů. Ve scéně se neobjevuje nic kontroverzního, jsou na ní vidět produkční hodnoty a má solidní atmosféru.

V tuto chvíli není jasné, proč ve Spojených státech, Velké Británii či Kanadě byla tato scéna z filmu vytřižena, přičemž například u nás, v Austrálii, Mexiku, Švédsku, Brazílii nebo Finsku se z ní diváci těšit mohou. Důsledkem vynechání této úvodní sekvence je stopáž zredukována na 89 minut, přitom my jsme měli šanci zhlédnout verzi v délce 101 minut. Americkým a dalším filmovým fanoušků nezbývá nic jiného než doufat, že se scéna objeví na Blu-ray. Vážně ale nerozumím tomu, proč k tomuto kroku studio přistoupilo. Že by byl problém s ochránci zvířat? Součástí scény je i kůň, kterého Rambo uváže u stromu, aby jej s sebou nestrhla voda. Nic jiného mě vážně nenapadá, ovšem pak bych čekal, že scéna zmizí absolutně, nikoliv pouze ve vybraných zemích.

Vtipné na tom všem je, že fotky z dané scény byly jedny z prvních oficiálních obrázků, které studio Lionsgate vypustilo mezi filmové fanoušky.

Zdroj: BloodyDisgusting

Galerie: 3

Rambo 5: V našich kinech jsme viděli desetiminutovou scénu, která byla v USA vystřižena | Fandíme filmu Rambo 5: V našich kinech jsme viděli desetiminutovou scénu, která byla v USA vystřižena | Fandíme filmu Rambo 5: V našich kinech jsme viděli desetiminutovou scénu, která byla v USA vystřižena | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest