New Mutants: Disney údajně nechal z filmu vymazat odkazy na X-Meny

New Mutants: Disney údajně nechal z filmu vymazat odkazy na X-Meny | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Zdá se, že Disney poslední X-Men film nespláchne rovnou do záchoda, ale aspoň z něj odstraní všechno, co by odkazovalo ke komiksům.

Spolu s odkoupením společnosti Fox nedostal Disney značku X-Men jen do budoucnosti, ale ještě mu zbyly po předchozím vedení dva předchozí projekty. X-Men: Dark Phoenix už si odbyli premiéru v červnu (s nevalným úspěchem), na New Mutants se teprve čeká.

Projekt je už delší dobu v nejistotě po tom, co staré vedení Foxu filmařům nakázalo, aby některé části přetočili. Po odkoupení Disneym se ale tenhle proces zastavil. Nebyly žádné zprávy o tom, kdy a zda na přetáčky vůbec dojde a pouze jsme tu před časem měli informaci o tom, že se Disneymu snímek v aktuálně podobě taktéž nelíbí.

Teď se proslýchá, že Disney přinejmenším nechal ve střižně vymazat všechny odkazy na předešlé X-Men filmy. Noví mutanti budou tedy stát sami o sobě. Teoreticky by to mohlo fungovat, protože jednotlivé postavy ve filmu jsou násilně odříznuté od světa a nevědí, že jejich schopnosti pocházejí z nějaké mutace. Vlastně prý ani neznají slovo mutant (ne v tom kontextu, v jakém se v komiksech používá ve spojitosti s nadlidmi). Film je navíc hodně jinak laděný, konkrétně hororově. Ve finále by tedy z New Mutants mohl vylézt komorní horor, ve kterém se postavy shodou okolností několik věcí vzdáleně podobá komiksům. Objevily se také nepotvrzené zvěsti, podle kterých v nejnovějším sestřihu režisér Josh Boone směl opět dát na hororové momenty důraz, tak jako měl prapůvodně v plánu, než mu studio Fox nakázalo udělat úpravy. 

Jedním velkým pojítkem s ostatními mutantími filmy měla být i potitulková scéna, ve které se měl údajně objevit Mister Sinister (vůdce zločinecké organizace Essex) s tváří herce Jona Hamma. Ta prý také musela pryč.

Proč se Disney k úpravám rozhodl? Vzhledem k tomu, že šéf Marvelu Kevin Feige bude chtít X-Meny dříve či později nově zpracovat (možná i s postavami z New Mutants), tak můžeme spekulovat o tom, že čím dříve se na starší verzi X-Men univerza zapomene, tím snazší startovní pozici bude Marvel mít.

Nově také proběhla další testovací projekce, která prý dopadla o něco lépe než ta předešlá, takže třeba Noví mutanti nakonec přeci jen stihnou dříve ohlášenou dubnovou premiéru a diváci budou alespoň relativně spokojeni. Film by si to po všech těch problémech a přetáčkách zasloužil.

V galerii se můžete podívat na fotu herečky Anya Taylor-Joy, která hraje postavu Magik a zdá se, že ve filmu oblékne i zbroj, kterou někdy v komiksech nosí.

X-Men: New Mutants vycházejí ze stejnojmenné série z 80. let minulého století. Soustředí se na skupinu mladších mutantů, kteří se teprve vyrovnávají se svými schopnostmi a jsou proti své vůli drženi na vládní základně. V hlavních rolích byli obsazeni Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Blu Hunt, Henry Zaga a Alice Braga.  Režíruje Josh Boone, který napsal scénář společně s Knatem Gwaltneym, Scottem Neustadterem a Michaelem H. Weberem. Produkuje Simon Kinberg. Datum premiéry je oficiálně stanovené na 2. 4. 2020.

Zdroj: Fandomwire, Comic Book

Noví mutanti

28.08.2020 | USA
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Galerie: 6

New Mutants: Disney údajně nechal z filmu vymazat odkazy na X-Meny | Fandíme filmu New Mutants: Disney údajně nechal z filmu vymazat odkazy na X-Meny | Fandíme filmu New Mutants: Disney údajně nechal z filmu vymazat odkazy na X-Meny | Fandíme filmu New Mutants: Disney údajně nechal z filmu vymazat odkazy na X-Meny | Fandíme filmu New Mutants: Disney údajně nechal z filmu vymazat odkazy na X-Meny | Fandíme filmu New Mutants: Disney údajně nechal z filmu vymazat odkazy na X-Meny | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest