Disney je prvním studiem, které má v jednom roce 5 miliardových filmů

Disney je prvním studiem, které má v jednom roce 5 miliardových filmů | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Toy Story 4 překonalo metu jedné miliardy dolarů celosvětově.

Čtvrtý díl Toy Story překonal kdysi bájnou hranici jedné miliardy dolarů. Dříve by tato zpráva byla sama o sobě zajímavá a i v dnešní době je překvapivé, když si čtvrtý díl v sérii dokáže udržet kvality těch předchozích a přitáhnout do kin davy. Ovšem to, že Toy Story překonalo jednu miliardu dolarů z celosvětových kin znamená, že Disney je prvním studiem, kterému se podařilo mít v jednom roce rovnou pětici filmů, které utržily mezinárodně přes jednu miliardu dolarů. Pětici snímků tvoří Avengers: Endgame ($2,795,576,270), Lví král ($1,346,091,135), Captain Marvel ($1,128,274,794), Aladdin (1,035,343,468) a Toy Story 4 ($1,001,723,837).

Avšak Disney tímhle šíleným numerem letos neskončí a očekává se, že v kinosálech tuhle metu pokoří i pokračování Ledového království a završení nové trilogie Star Wars s podtitulem Vzestup Skywalkera. Na podzim ještě Disney uvede druhý díl ZlobyAngelinou Jolie v hlavní roli, ale tady s miliardovým hitem příliš nepočítáme a Disney bude rád, když sequel napodobí výkon prvního snímku z roku 2014, které vytěžilo z kin po celém světě přes 758 milionů dolarů.

I bez nevyzpytatelné Zloby, letos Disney překoná několik rekordů, které už možná nikdo nikdy nenapodobí. Leda tak za pár let opět všeobjímající Myšák. Aby vám bylo naprosto jasné, jak úctyhodný rok letos Disney vede, tak zde máte pro ilustraci ještě malé shrnutí. Disney si pro rok 2019 přichystal deset premiér, kam se řadí i dokument o tučňácích Penguins. Z deseti premiér mělo 9 titulů rozpočet přesahující 100 milionů dolarů a zatím pouze jeden snímek v kinech netrhla rekordy a tím byl nevýrazný hraný remake Dumba z kraje letošního roku. U zbývajících tří premiér se vznáší otazník pouze nad Zlobou, ale ani zde Disney nejspíš nebude tratit.

A jak to bude vypadat na konci letošního roku? Studio Disney si s největší pravděpodobností přepíše svůj dosavadní rekord a z pěti miliardových filmů bude mytická sedmička. Po sedmi premiérách zatím má za letošní rok na kontě 7,667 miliardy mezinárodně. Poté, co si premiéru odbydou zbývající tři snímky, tak je velmi pravděpodobné, že se Disney přehoupne přes hranici 10 miliard dolarů. Myšák tento rok v kinech vládne jako nikdo jiný a to ani nezmiňujeme úspěch Avengers: Endgame, kteří překonali Avatara a stali se tak nejvýdělečnějším filmem všech dob, a miliardový úspěch Spidermana: Daleko od domova, který spadá pod studio Sony, ale je každému jasné, že Sony slaví ohromný úspěch právě díky dubnové události v podobě Endgame a výrobní mašině Disneyho (Marvelu), která posledního Spider-Mana pro Sony na zakázku připravila.

Letošní úspěch Disneyho je neuvěřitelný a jistě nejenom nám z něj běhá mráz po zádech. Disneymu k přepisování rekordů stačí stále nízký počet premiér v jednom roce a striktní zaměření na komiksy, předělávky pohádek, Star Wars a dojení zajetých značek od Pixaru a studia Disney Animation. Může tento kolotoč na sny někdy někdo překonat?

Zdroj: Deadline, BoxOffice Mojo

Galerie: 5

Disney je prvním studiem, které má v jednom roce 5 miliardových filmů | Fandíme filmu Disney je prvním studiem, které má v jednom roce 5 miliardových filmů | Fandíme filmu Disney je prvním studiem, které má v jednom roce 5 miliardových filmů | Fandíme filmu Disney je prvním studiem, které má v jednom roce 5 miliardových filmů | Fandíme filmu Disney je prvním studiem, které má v jednom roce 5 miliardových filmů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest