Lví král: Jen jediný záběr byl skutečný. Uhádnete který?

Lví král: Jen jediný záběr byl skutečný. Uhádnete který? | Fandíme filmu
Walt Disney Pictures
Zobrazit dalších 9 obrázků
A co si o remaku myslí animátoři původního filmu?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Disney, absolutní gigant v současném filmovém průmyslu, stál v minulém století za vznikem mnoha ručně animovaných pohádkových klasik. Technologie ovšem od těchto dob poskočila natolik, že točit stejné příběhy v hraném formátu je nyní nejen možné, ale díky nostalgii také vysoce výdělečné. Po několika předchozích kasovních hitech jako jsou Kráska a zvíře nebo Aladin tedy v červenci dorazil remake animáku Lví král. Oproti předchozím Disneyho pohádkám se ale výrazně lišil v jednom důležitém faktu.

Produkce žádným způsobem nevyužívala reálné krajiny, hmatatelných kulis nebo živých tvorů. Všechno se kompletně vyrábělo v počítačích. Znovu tedy vlastně vznikl animovaný film, i když s fotorealistickou stylizací. Režisér Jon Favreau nicméně na Instagramu prozradil, že do finálního snímku nakonec propašoval jeden záběr, který se štábem skutečně natočil. Ještě než budete číst dál, schválně zkuste tipnout (klidně i do komentářů), o jaký se podle vás jedná. Odkaz jsme pro vás umístili až do další kapitoly, ať vás to hned nesvádí odpověď hledat očima.

Jestli je vůbec fotorealistická předělávka dobrým nebo špatným počinem, v tom se recenze rozcházejí. Řada komentátorů nového Lvího krále vnímá jen jako prachsprostý pokus vytěžit v kinech peníze skrz nostalgii, která novinku pojí s originálem. Oproti svým předchůdcům z řady Disneyho pohádkových remaků totiž tenhle kopíruje originál v řadě pasáží opravdu záběr po záběru. Podobně to pak vnímají někteří z původních tvůrců, kteří způsob podání příběhu před lety vymysleli.

Huffington Post kontaktoval celkem 13 různých animátorů Lvího krále z roku 1994 a zeptal se na jejich pocity ohledně moderních reinkarnací klasik, na nichž kdysi pracovali. Většina jich odpovědět přímo odmítla, ostatní ale byli (anonymně) o něco sdílnější. Tři z nich prohlásili, že nemají v plánu na nový film zajít ani se na něj podívat, což se dá z jejich strany pokládat buď za přímý protest, nebo jednoduše za nezájem. Další dva celou situaci okomentovali podrobněji. První odpověděl: „Akorát se dostanu do problému, jestli se nějak vyjádřím na účet té „druhé“ varianty.“. Kolega se ale do Disneyho obul naplno: „Lidé od původní 2D verze berou nové 3D remaky s pořádnou nechutí. Možná kdybychom dostali alespoň nějaké peníze, vnímali bychom to jinak.

Odpovědi jednotlivců samozřejmě nemůžeme brát jako názor všech, nicméně minimálně některým z nich příliš nevoní, že si Disney recyklováním jejich původních nápadů vesele mastí kapsy...

A teď už na vás ve druhé kapitole čeká jediný reálný záběr z filmu. Uhádli jste správně?

Další kapitola »

Lví král

23.06.1994 | USA
Drama, Animovaný, Rodinný
Info o filmu

Galerie: 10

Lví král: Jen jediný záběr byl skutečný. Uhádnete který? | Fandíme filmu Lví král: Jen jediný záběr byl skutečný. Uhádnete který? | Fandíme filmu Lví král: Jen jediný záběr byl skutečný. Uhádnete který? | Fandíme filmu Lví král: Jen jediný záběr byl skutečný. Uhádnete který? | Fandíme filmu Lví král: Jen jediný záběr byl skutečný. Uhádnete který? | Fandíme filmu Lví král: Jen jediný záběr byl skutečný. Uhádnete který? | Fandíme filmu Lví král: Jen jediný záběr byl skutečný. Uhádnete který? | Fandíme filmu Lví král: Jen jediný záběr byl skutečný. Uhádnete který? | Fandíme filmu Lví král: Jen jediný záběr byl skutečný. Uhádnete který? | Fandíme filmu Lví král: Jen jediný záběr byl skutečný. Uhádnete který? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest